20.5 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

“Δικέφαλος” απέναντι σε όλα

Ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλο διπλό στη Ρόδο, επικρατώντας επί του Κολοσσού με 60-75, σε ένα παιχνίδι όπου οι γηπεδούχοι πίεσαν αρκετά αλλά οι Θεσσαλονικείς έφυγαν νικητές μέσα από μία εξαιρετική εμφάνιση του αρχηγού τους Βαγγέλη Μαργαρίτη που ηγήθηκε της νίκης του ΠΑΟΚ. O "δικέφαλος" κατάφερε να μείνει στο ύψος του παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν απέναντι σε μία ομάδα που έψαχνε αποτέλεσμα προκειμένου να διασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία αλλά και παρά τα εσωτερικά προβλήματά του. 

O ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο, καθώς είχε το πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού και κατάφερε να προηγηθεί με 11 ήδη από πολύ νωρίς (5-16, 6΄). Ο Κολοσσός αντέδρασε λίγο στο τέλος της περιόδου, βρήκε ορισμένες λύσεις με τους Γκιμπς και Ντιγκς, αλλά ο ΠΑΟΚ επανέφερε τη διαφορά του και έκλεισε το δεκάλεπτο στο +11 (15-26). Στο πρώτο μισό του δευτέρου δεκαλέπτου, ο "δικέφαλος" κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά του, φτάνοντας μάλιστα με τον Γιάννη Αθηναίου στο +12 (20-32, 12'). Από το 15' και μετά ωστόσο, οι γηπεδούχοι έδειξαν τα δόντια τους και άρχισαν να μειώνουν επικίνδυνα τη διαφορά, φτάνοντας μέχρι και στο -3 (33-36, 18'). Το ημίχρονο έκλεισε με δύο εύστοχες βολές ο Πίνκστον στο 36-40.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε και πάλι να βρίσκει τα πατήματά του και να παίρνει και πάλι τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ανέβασε και πάλι τη διαφορά του στο +11 με τον Χάτσερ (38-49, 23'), διαφορά που κατάφερε να κρατήσει μέχρι και το τέλος της περιόδου, παρά το επιθετικό κρεσέντο του Κολοσσού. Το τελικό 47-57 του δεκαλέπτου διαμόρφωσε ο Τέπιτς με εύστοχο σουτ δύο πόντων. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ έμεινε σοβαρός και συνέχισε να έχει κεφάλι στο σκορ, με τον Σταύρο Σχίζα να κάνει το 50-62 με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα. Η διαφορά συνέχισε να αυξάνεται με τον Δημήτρη Μαυροειδή να διαμορφώνει το τελικό 60-75 με μία εύστοχη βολή. 

Δεκάλεπτα: 15-26, 36-40, 47-57, 60-75

Oh Captain, my Captain:

O ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στη Ρόδο δια χειρός του αρχηγού του Βαγγέλη Μαργαρίτη. Ο έμπειρος φόργουορντ ήταν καθοριστικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, σημείωσε 14 πόντους ενώ την ίδια στιγμή είχε 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 κοψίματα.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Ο Κολοσσός ήταν ανταγωνιστικός σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν κατάφερε ωστόσο να φύγει με τη νίκη. Εντυπωσιακό είναι ότι από τους 60 συνολικά πόντους που έβαλε ο Κολοσσός, οι 35 ήρθαν από τον πάγκο, δηλαδή πάνω από το 50% των πόντων. 

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ