23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Διηπειρωτικό: Το remake του τελικού του BCL (vids)

Είναι ώρα τίτλου στα Κανάρια Νησιά. Οι ημιτελικοί έβγαλαν το ζευγάρι του τελικού του Διηπειρωτικού Κυπέλλου και απόψε θα γίνει η στέψη. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν η οικοδέσποινα Ιμπεροστάρ Τενερίφη του Γιώργου Μπόγρη θα στήσει το δικό της πάρτι στο νησί ή αν η Βίρτους Μπολόνια θα της χαλάσει τα σχέδια. Το τζάμπολ του ευρωπαϊκού τελικού θα γίνει στις 21.00 και θα μεταδοθεί από την Cosmote.

Οι ομάδα από τις ΗΠΑ έφυγαν… νωρίς. Η Τενερίφη δυσκολεύτηκε πολύ να βρει ρυθμό απέναντι στην άγνωστη Ρίο Γκράντε Βάλεϊ Βάιπερς, αλλά τελικά έκανε περίπατο στο τέταρτο δεκάλεπτο, ενώ η Βίρτους Μπολόνια είχε από νωρίς το πάνω χέρι στην αναμέτρησή της με τη Σαν Λορέντζο ντε Αλμάγκρο και πήρε το εισιτήριο από τον πρώτο ημιτελικό. Κανένας από τα δύο αγώνες δεν διεκδικεί δάφνες για την ποιότητά του, καθώς τα διαφορετικά στυλ μάλλον μπέρδεψαν παίκτες και προπονητές, για να μην φτάσουμε σε διαιτητές και φιλάθλους. Ο τελικός πάλι αναμένεται να είναι άλλη ιστορία. Βίρτους Μπολόνια και Ιμπεροστάρ Τενερίφη δεν είναι άγνωστες μεταξύ τους.

Είναι το ζευγάρι του περσινού τελικού του Basketball Champions League στο Βέλγιο. Aν και οι δύο ομάδες ελάχιστη σχέση έχουν με το τότε. Οι Ισπανοί δεν έχουν ούτε έναν παίκτη από την περσινή σεζόν στο φετινό ρόστερ, ενώ οι Ιταλοί ελάχιστους, μόλις τρεις...

Έτοιμη για το μεγάλο βήμα

H Βίρτους είχε πάρει τη νίκη (73-61) και τον τίτλο τον περασμένο Μάιο. Γι’ αυτό άλλωστε διεκδικούν και το Διηπειρωτικό αυτή τη στιγμή. Στην πορεία όμως άλλαξαν στρατόπεδο. Προτίμησαν το EuroCup, αναζητώντας πρόσβαση στην Ευρωλίγκα, εκμεταλλευόμενοι την ιστορία τους, την παράδοση, αλλά και καλές μεταγραφές με πρώτη στη λίστα αυτή του Μίλος Τεόντοσιτς.

Είναι μια ομάδα που παίζει με συγκεκριμένο τρόπο, που έχει παίκτες σε όλες τις θέσεις, που εξαρτάται αρκετά, αλλά όχι μόνο, από τη δημιουργία του Τεόντοσιτς, αλλά και του Στέφαν Μάρκοβιτς. Στο EuroCup έχει κάνει ήττες που δεν περίμενε και δεν τις ήθελε, όπως οι δύο από την Παρτιζάν στο Top16 ή αυτή από τον Προμηθέα στην Πάτρα, ενώ στην Ιταλία παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με 18-2.

Ομάδα του προπονητή και των Χουέρτας - Σερμαντίνι

Απέναντί της βρίσκεται μια ομάδα που ξέρει πολύ καλά τι κάνει και τι πρέπει να κάνει. Ομάδα του προπονητή της, Τσους Βιδορέτα, αλλά και του ταλέντου των παικτών της. Ο Βάσκος τεχνικός έχει ταυτίσει το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες της Ιμπεροστάρ Τενερίφης τα τελευταία χρόνια και θέλει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Οι ομάδες του δίνουν σημασία στην άμυνα, στην κίνηση χωρίς την μπάλα, στη δημιουργία, στους ψηλούς, αλλά και στα τρίποντα.

Τα ίδια θα επιστρατεύσει και απόψε. Χουέρτας-Σερμαντίνι συνθέτουν ίσως το καλύτερο δίδυμο κοντού-ψηλού στην Ισπανία, αλλά και στο BCL, στο οποίο αυτοί παραμένουν πιστοί. Υπάρχουν όμως πολλές λύσεις από εκεί και πέρα με παίκτες όπως ο Άαρον Ουάιτ, ο Σάσου Σάλιν, ο Ντάνι Ντίεθ (αμφίβολη η συμμετοχή του εξαιτίας τραυματισμού) ή του δικού μας Γιώργου Μπόγρη που έχει προσθέσει, έστω στα μισά της σεζόν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο παζλ της ισπανικής ομάδας με συγκεκριμένο ρόλο, για τον οποίο έχει αποσπάσει και τα εύσημα από τον προπονητή του.

Υπάρχει και μικρός τελικός

Το πρόγραμμα της ημέρας δεν περιλαμβάνει μόνο τον τελικό. Υπάρχει και ο μικρός τελικός, ο οποίος είναι αμερικάνικη υπόθεση. Η Σαν Λορέντζο ντε Αλμάγκρο από την Αργεντινή, θα αντιμετωπίσει την Ρίο Γκράντε Βάλεϊ Βάιπερς από τη G League του ΝΒΑ. Το ενδιαφέρον, τουλάχιστον γι’ αυτή την πλευρά του Ατλαντικού δεν είναι και τόσο μεγάλο για το παιχνίδι αυτό. Περισσότερο ενδιαφέρον ίσως παρουσιάζουν οι περιπτώσεις κάποιων παικτών που έκλεψαν την παράσταση και στους ημιτελικούς.

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου

Ημιτελικοί

Βίρτους Μπολόνια- Σαν Λορέντζο ντε Αλμάγκρο 75-57                                            

Ιμπεροστάρ Τενερίφη- Ρίο Γκράντε Βάλεϊ Βάιπερς 110-89

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

Θ.3-4: 18.30 Σαν Λορέντζο ντε Αλμάγκρο-Ρίο Γκράντε Βάλεϊ Βάιπερς

Τελικός: 21.00 Βίρτους Μπολόνια-Ιμπεροστάρ Τενερίφη



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ