21.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Διεκδικεί το όνειρο του ΝΒΑ ο Ζούσμαν

Ο Γιόβελ Ζούσμαν έχει αναδειχθεί σε ένα ταλέντο με μεγάλη προοπτική για το μπάσκετ του Ισραήλ και το δείχνει με την ανακοίνωσή του να συμμετάσχει στο draft του καλοκαιριού.

Ήταν το καλοκαίρι του 2009, όταν ο Όμρι Κάσπι έγινε ο πρώτος Ισραηλινός παίκτης, που επιλεγόταν στο draft του ΝΒΑ. Οι Σακραμέντο Κινγκς τον διάλεξαν στο νούμερο 23, σε μια σπάνια τότε περίπτωση ψηλού με τρομερό μακρινό σουτ. Έκτοτε, μπορεί να μην έκανε μεγάλη καριέρα κυρίως λόγω των τραυματισμών του, αλλά παρέμεινε πάντοτε ένας ξεχωριστός παίκτης.

Το μπάσκετ της χώρας, πάντως, ετοιμάζεται να δει άλλο ένα «προϊόν» της να παίζει στο «μαγικό κόσμο». Ο λόγος γίνεται για τον Γιόβελ Ζούσμαν, το μεγάλο πουλέν της Μακάμπι Τελ Αβίβ, που δήλωσε συμμετοχή στο draft του 2019. «Μέχρι το καλοκαίρι είμαι αφοσιωμένος στη Μακάμπι και θέλω να κατακτήσω με την ομάδα για δεύτερη σερί χρονιά το πρωτάθλημα του Ισραήλ. Το να θεωρούμαι ένας παίκτης που θα συμμετέχει στο ντραφτ είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για εμένα και το να ακούσω το όνομά μου το βράδυ του ντραφτ θα είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», ανέφερε ο νεαρός γκαρντ, δείχνοντας την αισιοδοξία του.

Το θέμα του να γίνει draft, βέβαια, δεν αφορά μόνο τον εαυτό του, αλλά και όλο το Ισραήλ, που θέλει να εκπροσωπήσει επάξια. Ο ίδιος τόνισε πως «αγαπώ τη χώρα μου και θα προσπαθήσω να την αντιπροσωπεύσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όπου και να πάω».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ