30.2 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Δια χειρός Τζάκσον στον τελικό η Μακάμπι

Στον τελικό του Κυπέλλου Ισραήλ χάρη στις προσωπικές εμπνεύσεις του Πιερ Τζάκσον βρίσκεται η Μακάμπι, η οποία... έφτυσε αίμα για να κερδίσει με 76-73 τη Μακάμπι Άσντοντ, που είχε ως τραγικό ήρωα τον Σεκ Χένρι.

Παιχνίδι για γερά νεύρα έγινε στο «Γιαντ Ελιάου», με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να καταφέρνει τελικά να καταβάλει τη Μακάμπι Ασντόντ με 76-73 και να περνά στον τελικό του Κυπέλλου Ισραήλ. Με τον Νέβεν Σπάχια, μάλιστα, να αποβάλλεται από το παιχνίδι, η «ομάδα του λαού» μπόρεσε να κερδίσει υπό τις οδηγίες του Γκάι Γκούντες, με τον Πιερ Τζάκσον να είναι καθοριστικός, αφού με τα δύο δικά του μεγάλα τρίποντα ουσιαστικά πέρασε η ομάδα του στον τελικό.

Η Ασντόντ, βέβαια, είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, αφού ο Τζον Ντιμπαρτολομέο αστόχησε στη δεύτερη βολή, αλλά ο Σεκ Χένρι αστόχησε στο σουτ τριών πόντων που επιχείρησε. Ο ήρωας της βραδιάς, βέβαια, δεν είχε παρά αυτά τα δύο τρίποντα ουσιαστικά να επιδείξει σε μία κάκιστη εμφάνιση, έχοντας συνολικά 7 πόντους, με τον Ντιμπαρτολομέο ουσιαστικά να έχει τραβήξει «κουπί» για την ομάδα του Τελ Αβίβ με 18 πόντους και τέσσερις ασίστ. Κάπως έτσι, πήγε στράφι το απίστευτο παιχνίδι του Άλεξ Τσούμπρεβιτς, που έφτασε σε double double 18 πόντων και ισάριθμων ριμπάουντ, ενώ ο μοιραίος Χένρι είχε 16 πόντους με 7/18 σουτ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ