19 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Δια χειρός Πρέπελιτς (vids)

Με καλάθι από τον Πρέπελιτς στην εκπνοή του αγώνα η Βαλένθια νίκησε με 76-74 την Εφές και επέστρεψε στις νίκες στην Ευρωλίγκα μετά από δύο συνεχόμενες ήττες.

Ο Σέιν Λάρκιν ξεκίνησε φουριόζος, άρχισε να σκοράρει με ρυθμό... πολυβόλου και η Εφές, εκμεταλλευόμενη τον αρχικό αιφνιδιασμό της Βαλένθια προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (17-7) στο 7'. Όμως με αφετηρία δύο τρίποντα από τους Πρέπελιτς και Ουίλιαμς οι γηπεδούχοι συνήλθαν γρήγορα. Και πριν τελειώσει η πρώτη περίοδος μάζεψαν τη διαφορά (19-23).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο δε κυριάρχησαν, καθώς θωράκισαν σωστά τη ρακέτα τους και περιόρισαν τη δράση των Λάρκιν και Μίτσιτς, ενώ στην επίθεση ο Ουίλιαμς, αλλά κυρίως ο Τόμπι αποτέλεσαν σταθερά σημεία αναφοράς. Ο τελευταίος έκανε σπουδαία δουλειά και στα επιθετικά ριμπάουντ, με αποτέλεσμα η Βαλένθια να περάσει μπροστά με 32-27 στο 15', τρέχοντας επί μέρους σκορ 13-4 σε αυτό το διάστημα. Διατήρησε μάλιστα το προβάδισμα ως το τέλος του ημιχρόνου (40-38), παρότι από κάποια στιγμή και μετά η επιθετικότητά της μειώθηκε και η Εφές με τους Άντερσον και Ντάνστον να δίνουν λύσεις διατήρησε την επαφή της με το σκορ.

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι αμφίρροπο και στην τρίτη περίοδο, οπότε η Εφές έδειχνε να έχει περισσότερες αξιόπιστες επιθετικές λύσεις με τον Άντερσον να είναι η κορυφαία εξ αυτών, αλλά και τους Μίτσιτς, Ντάνστον, Σίνγκλετον να βοηθούν κατά περίσταση. Η Βαλένθια από την άλλη επιβίωνε κυρίως χάρη στα επιθετικά ριμπάουντ που κέρδιζε και τα οποία της έδιναν δεύτερες ευκαιρίες στην επίθεση. Ο Ντούμπλιεβιτς ανέβασε πολύ την απόδοσή του, ωστόσο δεν ήταν αρκετός. Η Εφές κατάφερε προς το τέλος της περιόδου να πάρει και πάλι μια διαφορά 6 πόντων (60-54), που ανέβηκε στους 8 (62-54) με την έναρξη της τελευταίας περιόδου.

Όμως η Βαλένθια τη μάζεψε γρήγορα, ισοφάρισε 62-62 στο 32'30'' κι από εκεί και πέρα το παιχνίδι άρχισε να πηγαίνει πόντο πόντο. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και εναλλάσσονταν στο προβάδισμα μέχρι το 39', οπότε η Βαλένθια χάρη σε δύο καλάθια από τους Τόμπι και Ουίλιαμς κι ένα άστοχο τρίποντο του Μερμάν, που μεσολάβησε, προηγήθηκε με 74-70.

Αμέσως μετά όμως, 43'' πριν από τη λήξη ο Μίτσιτς με τρίποντο μείωσε 74-73, ο Τόμπι αστόχησε στη συνέχεια και στα 13'' ο Λάρκιν κέρδισε φάουλ. Έβαλε όμως μόνο μία βολή, απλώς ισοφάρισε 74-74 και η Βαλένθια απέκτησε την ευκαιρία για τη νίκη. Ο Πρέπελιτς ανέλαβε την ευθύνη και στην εκπνοή έκανε το 76-74 χαρίζοντας τη σπουδαία νίκη στις "νυχτερίδες".

O ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ: Μπορεί ο Κλέμεν Πρέπελιτς να πέτυχε το νικητήριο καλάθι, αλλά η Βαλένθια δεν θα έφτανε σε αυτό το σημείο αν δεν υπήρχε ο Μάικ Τόμπι. Ο Αμερικανός έκανε μεγάλη εμφάνιση σκοράροντας 21 πόντους και μαζεύοντας 8 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 4 επιθετικά.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Βαλένθια κυριάρχησε στα ριμπάουντ μαζεύοντας 34 ριμπάουντ (22-12) έναντι 22 (15-7) της Εφές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ