18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δια χειρός Ντόρσεϊ

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πέτυχε μεγάλα σουτ στην τελευταία περίοδο και πρωταγωνίστησε στη νίκη της Μακάμπι μέσα στη Βαλένθια με 85-82. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που παραμένει ισόβαθμη με την ΤΣΣΚΑ στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας. Η Βαλένθια διατηρεί την έβδομη θέση, παρά την ήττα της, ωστόσο δεν μείωσε την απόστασή της από τον έκτο Παναθηναϊκό.

Η Μακάμπι μπήκε φουριόζα στον αγώνα, αλλά γρήγορα η φούρια της... ξεθύμανε. Χτυπώντας από την περιφέρεια με τον Μπράιαντ και κοντά στο καλάθι με τον Καλοϊάρο και παίζοντας καλή άμυνα, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου προηγήθηκε με 16-6 στο 7', αλλά μετά έπαθε μπλακ άουτ. Η Βαλένθια αντέδρασε άμεσα και χρειάστηκε μόλις 3 λεπτά για να ανατρέψει το σκηνικό και να περάσει μπροστά (19-18).

Από εκεί και μετά ο έλεγχος πέρασε στα χέρια της, καθώς ο Κίνο Κολόμ έκανε σπουδαία δουλειά σκοράροντας και δημιουργώντας, ενώ μεγάλη βοήθεια έδωσε και ο Ν'Ντουρ μέσα στη ρακέτα. Η Μακάμπι, πέραν κάποιων λύσεων από τους Μπράιαντ και Ουίλμπεκιν, έμοιαζε να μην μπορεί να λειτουργήσει επιθετικά, έτσι η Βαλένθια προηγήθηκε με 36-29 στο 17'. Η Μακάμπι πάντως μείωσε στο τέλος του ημιχρόνου 36-33.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Ντούμπλιεβιτς συνδέθηκε με το αντίπαλο καλάθι και η Βαλένθια έδειχνε να έχει επιβληθεί πλήρως, καθώς προηγήθηκε με 48-35 στο 23' και μέχρι το 25' διατηρούσε το προβάδισμά της σε διψήφια τιμή. Όμως σταδιακά η άμυνα της Μακάμπι βελτιώθηκε και για τα υπόλοιπα φρόντισε ο Σκότι Ουίλμπεκιν, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο πήρε φωτιά. Σκοράροντας κατά συρροή ο Ουίλμπεκιν επέτρεψε στην ομάδα του Σφαιρόπουλου να μαζέψει γρήγορα τη διαφορά και στο 29'30'' να μειώσει στον πόντο 69-58.

Το παιχνίδι είχε γίνει ξανά ντέρμπι και στο 31' με τρίποντο του Ντόρσεϊ η Μακάμπι πέρασε μπροστά με 63-61. Ο διεθνής μας γκαρντ πέτυχε μεγάλα σουτ σε αυτό το διάστημα και βοήθησε τη Μακάμπι, η Βαλένθια από την άλλη βρήκε λύσεις από τον Λαμπεϊρί αρχικά και τον Ντούμπλιεβιτς στη συνέχεια και το μπρα ντε φερ συνεχίστηκε ως το τέλος.

Ο Ντούμπλιεβιτς με τρίποντο έβαλε μπροστά στο 38' τη Βαλένθια (77-75), όμως αμέσως μετά το τάιμ άουτ του Σφαιρόπουλου ο Ουίλμπεκιν και ο Ντόρσεϊ με δύο διαδοχικά τρίποντα έδωσαν ξανά το προβάδισμα στη Μακάμπι (81-77). Ο Ντούμπλιεβιτς, πάντως, δεν τα παράτησε και με ένα ακόμα τρίποντο μείωσε 81-80 στα 58'', ωστόσο ο Ντόρσεϊ είχε και πάλι την απάντηση. Νέο τρίποντο στα 41'', η Μακάμπι προηγήθηκε με 84-80 και πήρε εν τέλει τη μεγάλη νίκη, αφού ο Κολόμ αστόχησε στη συνέχεια βάζοντας οριστικά ταφόπλακα στις ελπίδες της Βαλένθια για ανατροπή.

Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ: Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ αφυπνίστηκε στην τελευταία περίοδο και πήρε σχεδόν μόνος του το παιχνίδι για τη Μακάμπι. Πέτυχε μεγάλα σουτ, με αποκορύφωμα το τρίποντο 41'' πριν από το τέλος, που έκρινε τον αγώνα. Τελείωσε με 19 πόντους, 4/8 τρίποντα και 5 ασίστ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Μακάμπι και Βαλένθια σούταραν με το ίδιο ποσοστό στα τρίποντα (40%), όμως η Μακάμπι επιχείρησε 10 περισσότερα (35 έναντι 25).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ