23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δια πυρός και σιδήρου η Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα τα βρήκε μπαστούνια από το Μιλάνο στη Βαρκελώνη, αλλά κατάφερε να νικήσει με 84-80 και να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας μαζί με τη Ρεάλ. Ο Ντιλέινι έκανε μεγάλο παιχνίδι και ήταν ο καταλύτης της νίκης της Μπάρτσα.

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε καλύτερα και για περίπου 11 λεπτά έδειχνε να έχει τον πλήρη έλεγχο, παρόλο που δεν ήταν εύστοχη από την περιφέρεια και δεν είχε σημαντική παρουσία στο επιθετικό ριμπάουντ, ώστε να ανανεώνει επιθέσεις. Έπαιζε όμως καλή άμυνα, έλεγχε το αμυντικό ριμπάουντ και στην επίθεση χτυπούσε με τον Ντέιβις, αλλά και τον Ντιλέινι. Στο 7' προηγήθηκε με 19-8 και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με 26-19, αλλά από εκεί και μετά το σκηνικό άλλαξε άρδην.

Το Μιλάνο βελτίωσε πολύ την άμυνά του, ενώ βρήκε πολλές επιθετικές λύσεις από την περιφέρεια. Τα τρίποντα ήταν το μεγάλο όπλο της Αρμάνι, η οποία με τα σουτ των Νέντοβιτς, Ροντρίγκεθ και Μίτσοφ γύρισε... τούμπα το παιχνίδι. Στο 9' είχε ολοκληρώσει ένα εντυπωσιακό σερί 24-5 και προηγήθηκε με 43-31, ενώ έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 45-36.

Στην τρίτη περίοδο οι Ντιλέινι και Μίροτιτς πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και η Μπαρτσελόνα ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα. Το Μιλάνο δεν μπορούσε πια να σουτάρει εύκολα τρίποντα κι έχασε την επιθετική ευχέρειά του, με αποτέλεσμα η Μπάρτσα όχι απλώς να καλύψει τη διαφορά, αλλά να προηγηθεί και με 55-50 στο 26' τρέχοντας ένα σερί 8-0. Με τον Κούριτς να βοηθά πολύ επιθετικά η διαφορά ανέβηκε και στους 8 (63-55) πριν ο Ροντρίγκεθ μειώσει με τρίποντο σε 63-59 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Με τον Σκόλα να μπαίνει δυνατά στην τελευταία περίοδο το Μιλάνο προσπάθησε να ανατρέψει ξανά το σκηνικό και μείωσε στον πόντο (63-62). Η Μπαρτσελόνα, παρότι δεν είχε τον ίδιο ρυθμό με αυτό της τρίτης περιόδου, κατάφερε να διαρτηρήσει το προβάδισμά της με τον Κλαβέρ να πετυχαίνει κρίσιμα καλάθια. Το Μιλάνο πάντως δεν τα παράτησε. Με καλή άμυνα και με τον Ταρτσέφσκι να δίνει λύσεις μέσα στη ρακέτα, διατήρησε την επαφή του με το σκορ και ενάμισι λεπτό πριν από τη λήξη πέρασε μπροστά με 77-76, καθώς ο Νέντοβιτς έπαιζε καλά σε άμυνα κι επίθεση.

Όμως σε εκείνο το σημείο ο Ντιλέινι με μεγάλο τρίποντο έβαλε ξανά μπροστά την Μπαρτσελόνα, ενώ μετά από ένα άστοχο τρίποντο του Μίτσοφ, ο Ντέιβις μετά από ασίστ υου Ντιλέινι έκανε το 81-77 στα 50'' πριν από το τέλος. Αυτό το καλάθι έμελλε να είναι καθοριστικό, καθώς το Μιλάνο δεν μπόρεσε να επιστρέψει. Και ο Κούριτς με ένα ακόμα καλάθι στα 10'' έκανε το 83-78 και σφράγισε ουσιαστικά τη νίκη της Μπαρτσελόνα.

Ο ΗΓΕΤΗΣ: Από την αρχή ως το τέλος του αγώνα ο Μάλκολμ Ντιλέινι οδήγησε την Μπαρτσελόνα. Σκόραρε 26 πόντους με 6/9 τρίποντα, μοίρασε 9 ασίστ και πέτυχε κι ένα μεγάλο τρίποντο στο τέλος τη στιγμή που το Μιλάνο είχε πάρει το προβάδισμα και απειλούσε σοβαρά να νικήσει.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μπαρτσελόνα είχε 2/10 τρίποντα στο πρώτο μέρος και 9/15 στο δεύτερο. Αντίθετα το Μιλάνο είχε 7/14 τρίποντα στο πρώτο μέρος και 3/12 στο δεύτερο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ