19.8 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Διαφορά κλάσης (vids)

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι καλύτερη ομάδα από την ενθουσιώδη Μπάγερν και το απέδειξε στο Μόναχο. Νίκησε χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα με 93-79 και παρέμεινε στην κορυφή αήττητη μετά τις πρώτες επτά αγωνιστικές.

Ένα πεντάλεπτο χρειάστηκε η ΤΣΣΚΑ για να επιβάλει το ρυθμό της στο πρώτο ημίχρονο και να αρχίσει να ξεφεύγει οικοδομώντας μια διαφορά που για τα δεδομένα της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ασφαλείας. Μετά τα μισά της πρώτης περιόδου και με τους Χίγκινς και Πίτερς να είναι οι κύριοι επιθετικοί εκφραστές προηγήθηκε για πρώτη φορά με διαφορά 10 πόντων (26-16 στο 7') και μέχρι να λήξει το ημίχρονο δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 7.

Αντιθέτως μεγάλωσε κι άλλο και έφτασε μέχρι τους 16 (41-25 στο 14' για πρώτη φορά και φυσικά το 56-40 με το οποίο έληξε το ημίχρονο), καθώς στη πορεία όλο και περισσότεροι παίκτες έβαζαν το χεράκι τους στην επίθεση (Ντε Κολό, Ροντρίγκεθ, Κουρμπάνοφ). Το μεγάλο όπλο της ΤΣΣΚΑ ήταν τα τρίποντα. Είχε 9/13 στο πρώτο μέρος και με τέτοια ευστοχία δεν ήταν δυνατό να μην κυριαρχήσει.

Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η Μπάγερν ήταν τρομερά άστοχη. Στο ίδιο διάστημα είχε μόλις 1/10 έξω από τη γραμμή των 6.75μ., δίχως να μπορεί με τόσο μεγάλη αστοχία να εκμεταλλευτεί ούτε και τα 6 επιθετικά ριμπάουντ που πήρε στο πρώτο μέρος. Ο Ντέντοβιτς ήταν ο πιο αξιόπιστος σκόρερ της, αλλά εκτός από κάποια ξεσπάσματα των Ντέρικ Ουίλιαμς και Λούτσιτς δεν είχε ουσιαστικά συμπαράσταση.

Το σκηνικό διατηρήθηκε ίδιο και στην τρίτη περίοδο. Η Μπάγερν προσπάθησε να χτυπήσει λίγο περισσότερο μέσα στο καλάθι με τον Ουίλιαμς, αφού έβλεπε ότι τα τρίποντα δεν έμπαιναν, μείωνε κατά διαστήματα τη διαφορά, όχι όμως κάτω από τους 10 πόντους, αλλά στο μεταξύ η ΤΣΣΚΑ είχε έτοιμες τις λύσεις. Με τα τρίποντα, με τον Χίγκινς, αλλά και τους Ροντρίγκεθ, Κλάιμπερν, που βοήθησαν σε αυτό το διάστημα. Έτσι στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν μπροστά με 77-65.

Στην τελευταία περίοδο η ΤΣΣΚΑ αποφάσισε να νικήσει με την άμυνα. Καθώς τα σουτ σταμάτησαν πια να μπαίνουν και η Μπάγερν έδειχνε διάθεση να επιστρέψει, οι παίκτες του Ιτούδη αμύνθηκαν σωστά και δεν επέτρεψαν στην αντίπαλό τους να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους. Και με ένα τρίποντο του Πίτερς, που έκανε το σκορ 90-77 στο 38' "κλείδωσαν" ουσιαστικά τη νίκη.

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ: Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ήταν και πάλι ο κινητήριος μοχλός του επιθετικού παιχνιδιού της ΤΣΣΚΑ. Μοίρασε 8 ασίστ, ενώ σκόραρε και 12 πόντους με 4/11 τρίποντα.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΤΣΣΚΑ είχε μέχρι το 30' 11/17 τρίποντα, αλλά τελείωσε τον αγώνα με 13/29! Επίσης εκτέλεσε 19 βολές (16/19) έναντι 31 της Μπάγερν (22/31).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ