24.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Διαμαντίδης: «Ελπίζω να το ζήσετε κι εσείς»

Μπορεί να πεις 100 φορές το ίδιο πράγμα σε έναν άνθρωπο και να μην το ακούσει ποτέ. Αρκεί όμως να το πει μία φορά ο κατάλληλος άνθρωπος και τότε μπορεί να μείνει στο μυαλό του για πάντα. Και τα πιτσιρίκια του Summer Camp της Ακαδημίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, σίγουρα θα θυμούνται όλα όσα τους είπε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που τα επισκέφθηκε σήμερα.

Ο 3D καταχειροκροτήθηκε, υπέγραψε αυτόγραφα, βγήκε φωτογραφίες και έκανε με χαρά αυτό που απέφευγε όσο τίποτα, όσο ήταν παίκτης: Απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών που βρέθηκαν σε ρόλο δημοσιογράφου. Αφού είπε στα παιδιά πως «προτεραιότητα κάθε αθλητή πρέπει να είναι το σχολείο», εστιάζοντας στο σημαντικό ρόλο των προπονητών στην ενασχόληση με τον αθλητισμό γενικότερα», έδωσε απαντήσεις.

Μάθαμε λοιπόν για το χαμένο τρίποντο στη διάρκεια του Diamonds are Forever και το αν το έκανε επίτηδες ή όχι: «Δεν ήταν επίτηδες! Η μπάλα απλώς μου έφυγε», με τον Γιώργο Καλαϊτζή που ήταν δίπλα, να συμπληρώνει χαριτολογώντας «τους το χάλασες τώρα».

Το επόμενο τρίποντο είχε διαφορετική κατάληξη. Ευτυχώς για όλους μας βρήκε το στόχο! Τα παιδιά ρώτησαν λοιπόν τον Διαμαντίδη για το τρίποντο απέναντι στη Γαλλία στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ 2005: «Ένιωσα πάρα πολύ ωραία που η Εθνική Ομάδα πήγε στον τελικό και εκεί καταφέραμε να πάρουμε το τρόπαιο. Ειλικρινά ελπίζω και εσείς να το ζήσετε κάποια στιγμή». 

Ο ίδιος αποτελεί πρότυπο για τα παιδιά. Ποιους είχε ως πρότυπο ο ίδιος; «Ανάμεσα σε πολλούς άλλους θαύμαζα τον Φασούλα για τις τάπες, τον Κένεθ Μπάρλου, ενώ μου άρεσε πάρα πολύ ο Φάνης Χριστοδούλου».

Πώς είναι να παίζεις στο ΟΑΚΑ μπροστά σε 20.000 κόσμο που φωνάζουν το όνομά σου και αν αυτό αγχώνει τον παίκτη; «Δεν αγχωνόμουν που έπαιζα μπροστά σε τόσο κόσμο. Ήμουν συγκεντρωμένος. Είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθείς, αλλά πρέπει να τα καταφέρεις, για να δείξεις στο γήπεδο όσα κάνεις στην προπόνηση. Δεν θα σου βγουν ποτέ όλα όσα κάνεις στην προπόνηση, αλλά πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος για να βοηθήσεις την ομάδα σου να κατακτήσει τη νίκη». 

Και σχολίασε και μια ξεχωριστή στιγμή: Όταν είδε τη φανέλα του να υψώνεται στον «ουρανό» του ΟΑΚΑ: «Ήταν σίγουρα μία μοναδική στιγμή και μεγάλη τιμή για εμένα να βλέπω τη φανέλα μου να βρίσκεται στην οροφή του ΟΑΚΑ. Είναι υπέροχο συναίσθημα να νιώθεις ότι σε εκτιμούν και πως οι προσπάθειες που έκανες τόσα χρόνια έχουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα». 

Ο Διαμαντίδης έκανε μνεία και στον Φραγκίσκο Αλβέρτη, αναφερόμενος στο σημαντικό ρόλο που έπαιξε για να πάρει την απόφαση να βάλει την υπογραφή του στο πρώτο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό το 2004: «Παρά τους ενδοιασμούς που είχα, μίλησα με τον Φράγκι, μου είπε κάποια πράγματα και όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια  η συμβουλή του και η απόφασή μου ήταν πέρα για πέρα σωστές".

Το «παρών» έδωσε και το διεθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, ο οποίος τόνισε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, δίπλα σε δύο εξέχουσες προσωπικότητες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον Παναθηναϊκό. Θα πρέπει να τους θαυμάζετε πρωτίστως για το ήθος και τον χαρακτήρα που τους ανέδειξαν ως σπουδαίους αθλητές. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Δημήτρη Διαμαντίδη που βρέθηκε σήμερα εδώ και να ξέρετε πως θα ακολουθήσουν κι άλλες εκπλήξεις».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ