20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διαιτησία: Συνεχίζεται ο «εμφύλιος», η απάντηση της ΟΔΚΕ

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ΚΕΔ ήρθε η οργισμένη απάντηση της ΟΔΚΕ...

Η ΚΕΔ είχε γνωστοποιήσει ότι οι διαιτητές της δεν θα δώσουν το «παρών» στο σεμινάριο της ΟΔΚΕ και ήταν η σειρά της τελευταίας να απαντήσει μέσω επίσημης ανακοίνωσης κάνοντας λόγο για «προκλήσεις».

Αναλυτικά:

«Λίγο θέλει για να αντιληφθεί κανείς την βεβιασμένα συντεταγμένη επιστολή της ΚΕΔ/ΕΟΚ που φέρεται να ελήφθη με σχετική πλειοψηφία καθώς δεν υπογράφεται από όλα τα μέλη της.

Και αναφερόμαστε σε ΚΕΔ/ΕΟΚ εάν ξεπεράσουμε ζητήματα νομιμότητας αναφορικά με τη διατήρηση της υπόστασής της μετά τον ορισμό Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής.

Αλλά ας δούμε λέξη προς λέξη την πρόκληση.

Πρώτα από όλα η ενημέρωση για την διενέργεια του Ετήσιου Επιμορφωτικού Σεμιναρίου έλαβε χώρα πολύ πριν τον Απρίλιο 2021, οπότε μάλλον η … «εσπευσμένη» «ενημέρωση» που επιχειρούν οι 4Refs την παραμονή της έναρξης των εργασιών του σεμιναρίου, μάλλον στοχεύει σε άλλα και όχι στην ενημέρωση των ενεργών διαιτητών εθνικών κατηγοριών.

Προκλητικά, παράνομα και πάντα … άστοχα παραπληροφορούν και διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις αναφερόμενοι στο ότι δήθεν … «δεν τηρήθηκαν τα ειωθότα»!

Και τούτο διότι: Η ΚΕΔ/ΕΟΚ ενημερώθηκε για τις εργασίες του σεμιναρίου και προσκλήθηκε σε αυτό με σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, που περιήλθε στην ΕΟΚ και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις αποστολής αλληλογραφίας.

Αυτοαποκαλούνται (ως ΚΕΔ) «Άρχουσα Αρχή της Διαιτησίας»;;; Λίγος σεβασμός στους συναδέλφους αλλά και στο νόμο δεν βλέπει 4Rs. Διαβάστε λίγο το αρ. 43 Α Ν 2725/1999 και μετά οι λεονταρισμοί.

Βλέπετε εμείς αναφερόμαστε σε συγκεκριμένες διατάξεις αλλά εσείς στο … νόμο! γενικά και αόριστα, ως την πλέον ευκολόπεπτη λύση.

Αναφορικά με τα σχετικά με τον Εθνικό Καθηγητή, μάλλον διέλαθε της προσοχής σας ότι διδάσκουν εξαίρετοι καθηγητές της Fiba οι κκ. D Nakic και Γ. Τανατζής, πρώην μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ.

Σχετικά δε με την δήθεν «μη»ενημέρωσή σας, αλήθεια με τους συνδέσμους σας δεν επικοινωνείτε; Δεν ενημερωθήκατε και ως μέλη συνδέσμων ή μήπως τους απαξιώσατε κι αυτούς; Ή μήπως και πάλι δεν σας «ενημέρωσε» η γραμματέας της ΚΕΔ/ΕΟΚ, όπως συνηθίζετε να ισχυρίζεστε τελευταία!

Ακυρώνετε με μια παράγραφο την διδαχή που θα γίνει; Και πού γνωρίζετε το περιεχόμενό της; Πώς δεν την ασπάζεστε πριν την ακούσετε; Και μάλιστα όταν διδάσκων είναι ο υπεύθυνος διαιτησίας τη Fiba Europe. Τελικά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Και για να μην ξεχνιέστε ουσιαστικά προσκεκλημένος μας είναι ο κ. Nakic. Εκτός αν συνηθίζετε να φιλοξενείτε κόσμο στα σπίτια άλλων.

Σχετικά με την τήρηση του πρωτοκόλλου και την συμμόρφωση στην ισχύουσα ΚΥΑ μάλλον και πάλι είστε αδιάβαστοι διότι τηρούμε λέξη προς λέξη τα σχετικά κρατικά κείμενα. Τις κινδυνολογίες αφήστε τις ως φθηνές προκλήσεις και ψευδείς ειδήσεις.

Για τις πρόσφατες πυρκαγιές και τους πυρόπληκτους δεν θυμόμαστε να γράψατε έστω και μια αράδα συμπόνιας. Τους θυμηθήκατε εδώ;

Απλά για να γνωρίζετε οι διαιτητές μας όλον αυτόν τον καιρό προετοιμάστηκαν άρτια όπως όλα αυτά τα έτη.

Κρίμα που δεν θα είστε εδώ να τους θαυμάσετε. Και αν θέλατε να τους σεβαστείτε ας θυμόσασταν όλους όχι μερικούς όταν τους ορίζατε.

Φυσικά καλοδεχούμενες οι ευχές σας, τις οποίες θα τις εκλάβουμε ως ειλικρινείς αν ανακαλέσετε όλες τις προηγούμενες αναλήθειες και ανακρίβειες που μόνο καλό στην διαιτησία δεν κάνουν.

Τέλος θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τα πρακτικά συνεδρίασής σας, ώστε να αντιληφθούμε αν η ενέργειά σας έχει την δέουσα κάλυψη της ΕΟΚ ως θεσμικής αρχής στην οποία υπάγεστε και την οποία με τις ενέργειές σας εκθέσατε. Αλήθεια η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΟΚ γνωρίζει και περαιτέρω συμφωνεί με την ενέργειά σας στο όνομά της;

Κατά τα λοιπά, Να είστε πάντα καλά στην υγεία σας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ