17.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διαδοχικά “limit down” απ’ τον Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι

Αν η στατιστική είναι ο “καθρέπτης” ενός αγώνα, για τον Παναθηναϊκό καθρεφτίζει την εικόνα του στο αποψινό παιχνίδι στο Βελιγράδι. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο σημείωσε μία σειρά αρνητικών επιδόσεων που εξηγούν σε μεγάλο βαθμό και την ήττα της.

 


*Ο Παναθηναϊκός έμεινε μακριά από τα επιθετικά του στάνταρ κάτι που αποτυπώθηκε στη μικρότερη επίδοση του στη φετινή Ευρωλίγκα, αυτή των 73 πόντων και καθώς η προηγούμενη ήταν οι 75 του εντός έδρας ματς με τη Ρεάλ.

 


*Παράλληλα είχε περισσότερα λάθη από κάθε άλλο εκτός έδρας παιχνίδι του, 18 συνολικά και ένα περισσότερο από το ματς με τη Βιλερμπάν στη Γαλλία. Χειρότερη επίδοση του πάντως στη σεζόν είναι εκείνη των 19 λαθών στο εντός έδρας ματς με τη Φενέρμπαχτσε.

 


*Το 50% στα δίποντα θεωρητικά δεν είναι κακό, όμως για τα δεδομένα του φετινού Παναθηναϊκού είναι. Συνιστά αρνητικό ρεκόρ περιόδου στην Ευρωλίγκα αφού μέχρι σήμερα δεν είχε πέσει κάτω από το 51,11% του εκτός έδρας αγώνα με την Μπάγερν. Οι πρωταθλητές όμως δεν εκτέλεσαν υποφερτά ούτε από το τρίποντο. Το 18,18% που είχαν (4/22) αποτελεί τη χειρότερη εκτός έδρας επίδοση τους αφού δεν είχαν πέσει κάτω από το 32% (8/25 με τη Χίμκι).

 


*Στον αντίποδα για τους “πράσινους” συνιστά νέο ρεκόρ περιόδου η επίδοση των 47 ριμπάουντ. Είχαν 45 στη Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.

 


*Τα απίστευτα σκαμπανεβάσματα ανά περίοδο, ανέδειξαν και νέα ρεκόρ. Θετικό ρεκόρ των εκτός έδρας αγώνων για τον Παναθηναϊκό συνιστά το παθητικό των εννιά πόντων της 1ης περιόδου (είχε δεχτεί 10 πόντους στην 4η περίοδο του ματς με τη Μακάμπι). Αρνητικό ρεκόρ από την άλλη πλευρά για τα ματς εκτός του ΟΑΚΑ, συνιστά το παθητικό των 32 πόντων της 4ης περιόδου όσους είχε δεχτεί επίσης στην 4η περίοδο του ματς στο Κάουνας.

 


*Το επιμέρους σκορ της 4ης περιόδου (-16) αλλά και της 2ης (-15) αποτελούν επίσης αρνητικά ρεκόρ των φετινών, εκτός έδρας αγώνων των “πράσινων” αφού το προηγούμενο ήταν το -14 της 4ης περιόδου του ματς με τη Βιλερμπάν.

 


*Ο Παναθηναϊκός “πλήρωσε” τα λάθη του, από τα οποία ο Ερυθρός Αστέρας πήρε 19 πόντους έναντι των εννιά που πήρε με τον ίδιο τρόπο και που αποτελούν ισοφάριση της χαμηλότερης επίδοσης του όπως αποτελεί ισοφάριση του αρνητικού επιμέρους σκορ το -10, το οποίο είχε και στο εκτός έδρας ματς με τη Βαλένθια.

 


*Στατιστικά το αποψινό ήταν το χειρότερο εκτός έδρας παιχνίδι τους στη φετινή Ευρωλίγκα. Αυτό δείχνουν οι 71 βαθμοί στο ranking που ήταν τρεις λιγότεροι από το ματς στο Τελ Αβίβ με τη Μακάμπι. Συνολικά πάντως χειρότερο ήταν το εντός έδρας παιχνίδι με με τη Ρεάλ στο οποίο ο Παναθηναϊκός είχε 67 βαθμούς.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ