22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Διαγόρας Δρυοπιδέων…το καμάρι της Κύθνου (pics + vids)

Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων μπορεί να είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει μπει για τα καλά στη ζωή των μπασκετόφιλων, ανεβαίνοντας τις κατηγορίες μια μετά την άλλη.

Η ομάδα που έχει την καταγωγή της από την Κύθνο, βρίσκεται πλέον στην Α2 Ανδρών, και θα κληθεί την Τετάρτη (3/10) να αντιμετωπίσει τη Κυπελλούχο Ελλάδας, ΑΕΚ στο κλειστό του Αιγάλεω, για την Β' Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, στην μεγαλύτερη στιγμή της μπασκετικής ιστορίας της. Για να φτάσει σε αυτό το σημείο η ομάδα του Σπύρου Σαμόλη χρειάστηκε να κερδίσει εκτός έδρας το Αγρίνιο (72-69), στην έδρα της τον Ηρακλή (96-86), στο κλειστό του Στρέφη τον Τρίτωνα (84-80) και την Καβαλά στο Αιγάλεω με 90-69.

Πανηγυρική ανόδου στην Α2

Ο Αθλητικός Σύλλογος Διαγόρας Δρυοπιδέων είναι αθλητικό σωματείο που εδρεύει στο Αιγάλεω και ιδρύθηκε το 1967 (όταν συγχωνεύθηκαν αναγκαστικά από το τότε καθεστώς ο Π.Ο. Αγίου Σάββα και ο Κρόνος Αιγάλεω) από θερμιώτες, κατοίκους δηλαδή της πόλης οι οποίοι κατάγονταν από το νησί της Κύθνου (αρχαϊκά Δρυοπίς ή Θερμιά). Διαθέτει διάφορα τμήματα, με πιο γνωστά το ποδοσφαιρικό και -εσχάτως- το καλαθοσφαιρικό. Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του είναι ο νυν πρόεδρος του, Γιαννούλης Καλλίλας, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα του 2009, όταν αυτή αγωνίζονταν στην τελευταία κατηγορία που μπορεί να υπάρξει ομάδα, στην Δ' ΕΣΚΑ.

Πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΣΚΑ

Από τότε μετράει 9 ανόδους και ένα κύπελλο ΕΣΚΑ το 2017  όταν ως ομάδα της Γ' Εθνικής είχε κερδίσει το Κορωπί της Β' Εθνικής στο κλειστό του Πανελληνίου με 65-63. Ωστόσο, η κίνηση που άλλαξε τα δεδομένα ήταν η πρόσληψη του Σπύρου Σαμόλη, ο οποίος μαζί με τον τιμ μάνατζερ, Ιωσήφ Κωστόπουλο ήταν αυτοί που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας. Ο Διαγόρας πήρε την πρώτη του άνοδο από την Α' ΕΣΚΑ το 2013 αλλά δεν κατάφερε να παραμείνει την ερχόμενη σεζόν στην Γ' Εθνική, επιστρέφοντας στην πρώτη κατηγορία της Αθήνας. Έτσι, στις 17/2/2016 μια εντός έδρας ήττα από τον Ιωνικό ΝΦ ο Σπύρος Σαμόλης, ο οποίος είχε ως άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Ρεμεντέλα στο Ψυχικό, και στη Νέα Ιωνία, αντικατέστησε τον Γιάννη Καράμπελα, ανέλαβε την ομάδα, οδηγώντας την στην άνοδο μέσω των πλέι οφς. Ακολούθησαν το πρωτάθλημα στην Γ' Εθνική, και η περσινή άνοδος μαζί με τον Ιωνικό Νικαίας στην Α2.

Η ομάδα της Γ' Εθνικής

Η ομάδα έχει άρρηκτους συνδέσμους με την Κύθνο, την οποία η διοίκηση με τους εκάστοτε αθλητές επισκέπτεται συνεχώς, ενώ ο πρόεδρος της, φροντίζει να γεμίζει κάθε χρόνο το ρόστερ με ποιοτικούς αθλητές, και ενώ και την νέα αγωνιστική περίοδο που κάνει τζάμπολ το Σάββατο (6/10) αποτελεί ένα από τα φαβορί για να μπει στα πλέι οφς και να διεκδικήσει μια θέση στο...όνειρο της Basket League.

Η ομάδα που κατέκτησε την άνοδο από την Β' Εθνική
Νίκος Κόκκαλης
Σπύρος Σαμόλης

Νίκος Πέττας
Το τεχνικό τιμ
Κωστόπουλος - Σαμόλης - Καλλίλας
Καρασταμάτης - Κουκάς
Νίκος Τσιώκος
Θωμάς Νίκου
Ο Διαγόρας στην Κύθνο



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ