25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Διά πυρός και σιδήρου η Μπασκόνια! (Vids)

Μόνο εύκολη δεν ήταν η αποστολή της Μπασκόνια απέναντι στην Γκραν Κανάρια, κι ας είχε -όπως πάντα- την συμπαράσταση της ίσως καλύτερης έδρας στο ισπανικό πρωτάθλημα. Τα κατάφερε όμως, με το τελικό 73-71 έκανε το 2-0 και πέρασε στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος! Εκεί όπου με πλεονέκτημα έδρας θα αντιμετωπίσει τη Βαλένθια.

(Photo ACB)

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με ένα 0-6 με τον ΜακΚάλεμπ σε πρώτο πλάνο.

 

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με το παράδοξο των τριών πόντων. Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν 1/7 δίποντα και 6/11 τρίποντα με τον Κιμ Τιλί να μετράει 4/5.

Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε 20-23, ο Σεντεκέρσκις έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην Μπασκόνια (30-28, 12'25'') με τους Λέντο και Λαπροβίτολα να βοηθούν να απομακρυνθεί η ομάδα τους λίγο περισσότερο (34-28, 14').

Όχι πως αυτή η διαφορά ήταν ασφαλείας, ειδικά με τον τρόπο που παίζουν και οι δύο αυτές ομάδες. Στο ημίχρονο ο αγώνας ήταν ισόπαλος (39-39) και με την επιστροφή από τα αποδυτήρια η Γκραν Κανάρια έφτασε ακόμη και στο +8 (39-47, 22'35'').

Ο Σίτο Αλόνσο είδε αρκετές φορές να χάνουν τα... άχαστα, αλλά και να κάνουν κακές επιλογές. Παρά το ότι πλησίασαν ξανά και ξανά φαινόταν πως δεν μπορούσαν να προσπεράσουν. Ο Βόιτμαν με πέντε συνεχόμενους πόντους, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Άνταμ Χάνγκα και τον Σέιν Λάρκιν ήταν αυτός που με πέντε συνεχόμενους πόντους οδήγησε αρχικά στη νέα ισοφάριση (59-59, 32'25'') και στη συνέχεια στο προβάδισμα των Βάσκων (61-59, 32'40'').

Η Μπασκόνια είχε την πρωτοπορία ως το τέλος της αναμέτρησης, παρά το ότι στο τέλος, η αλήθεια είναι. πως "προσπάθησε" να χάσει το παιχνίδι.

Ο Εούλις Μπάεζ είχε 2/2 βολές για το 73-71 με 1'27'' για τη λήξη. Ο Τιλί έχασε ένα ελεύθερο τρίποντο από τη γωνία, το ριμπάουντ πήγε στην Γκραν Κανάρια με τον ΜακΚάλεμπ να τον μιμείται με 49'' για το τέλος. Ο ΛαΠροβίτολα καθυστέρησε να εκδηλώσει την επίθεση, έχασε την μπάλα, δίνοντας μια τελευταία ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ισοφαρίσουν ή και να νικήσουν. Δυστυχώς για τους ίδιους και ευτυχώς για τους γηπεδούχους ο Κάιλ Κούριτς αστόχησε, ο Λάρκιν πήρε το ριμπάουντ και ο αγώνας τελείωσε με αυτό το 73-71.

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ