29.4 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Διάσημοι και κουλ «Δικέφαλοι», ερωτεύσιμος Προμηθέας

Ο πρώτος γύρος του Basketball Champions League τελείωσε και η... βαθμολόγηση των 32 μαθητών, βρήκε δύο ελληνικές ομάδες, την ΑΕΚ και τον Προμηθέα, στην τάξη του Α, την ώρα που ο ΠΑΟΚ της κατηγορίας του Β μοιάζει ικανός για περαιτέρω βελτίωση.

«Διάσημη» η ΑΕΚ, «ερωτεύσιμος» ο Προμηθέας, «χαλαρός» ο ΠΑΟΚ. Κάπως έτσι θα ήταν οι τρεις ελληνικές ομάδες, αν είχαν θέση μαθητή, με το BCL να δίνει αντίστοιχα τους βαθμούς Α- για τους πρώτους δύο και Β για τον τρίτο, στην αξιολόγηση που έκανε, ύστερα από τον πρώτο, που τελείωσε στην φάση των ομίλων την περασμένη εβδομάδα. Στο... σχολείο αυτό της μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, πιο πάνω από ΑΕΚ και Προμηθέα δεν είναι πολλοί, με την Μπολόνια να είναι ο μόνος μαθητής με Α+, ενώ πολύ καλά τα πάνε η Χάποελ, η Τενερίφη, η Μούρθια και η Βενέτσια.

Τι είπε, όμως, το Champions League για τους τρεις Έλληνες μαθητές;

ΑΕΚ (Α-): Η ΑΕΚ είναι αυτός ο διάσημος μαθητής, που του αρέσει να είναι στο επίκεντρο. Αυτό που οι άλλοι βλέπουν ως δύσκολο τεστ, αυτός το βλέπει σαν ευκαιρία να ξεχωρίσει και να το προσθέσει στην ήδη λαμπρή του ακαδημαϊκή καριέρα. Είναι απλά ένα «αστέρι».

Προμηθέας Πατρών (Α-): Ο Προμηθέας είναι αυτός ο καινούργιος στο σχολείο, με τον οποίο όλοι ερωτεύονται. Ακόμη και οι δασκάλες, που σταματούν ό,τι κάνουν, για να τον βλέπουν να ξεφεύγει από δύσκολες καταστάσεις.

ΠΑΟΚ (Β): Ο ΠΑΟΚ είναι αυτός ο ήρεμος και χαλαρός τύπος, που δεν αγχώθηκε ακόμη κι αν τα πήγε άσχημα στα πρώτα τρία τεστ του, αλλά αντιθέτως προσπάθησε να διαβάσει λίγο παραπάνω και κατάφερε να πάρει έναν αξιοπρεπή βαθμό.

Ας δούμε, λοιπόν, και όσα ανέφερε για τις υπόλοιπες ομάδες...

1ος όμιλος

Μούρθια (Α): Η Μούρθια είναι ο τύπος, που ήταν τόσο καλός στην πρώτη του χρόνια, σε βαθμό που κανείς δεν εντυπωσιάζεται με όσα κάνει στη δεύτερη. Πέρυσι ήταν ένας οπορτουνιστής και φέτος έγινε τελειομανής.

Αβελίνο (Β+): Η Αβελίνο είναι ο καλύτερος μαθητής σε χαμηλούς τόνους, που δεν τον νοιάζουν όμως αυτοί οι χαμηλοί τόνοι. Θα κάνει φασαρία όταν πρέπει, στην εβδομάδα των τελικών τεστ.

Μπάνβιτ (Β): Η Μπάνβιτ είναι αυτός ο αξιαγάπητος τύπος, που έδωσε μια συγκινητική ομιλία στο πάρτι της αποφοίτησης στην Τενερίφη πριν από μερικά εξάμηνα, οπότε όλοι θα είναι χαρούμενοι, όταν τον ξαναδούν στο μικρόφωνο.

Νίζνι (Β-): Η Νίζνι είναι ο τύπος, που μοιάζει να έχει προβλήματα σπίτι, αλλά δεν τα δείχνει ακόμη στο σπίτι. Μένει έξω από τη σχολή, αλλά του αρέσουν οι μεγάλες βόλτες, που του δίνουν περισσότερο χρόνο να διαβάσει.

Άνβιλ (Β+): Η Άνβιλ είναι ο τύπος που έρχεται από μια μικρή γειτονιά, οπότε έχει όλη την κοινότητα με το μέρος του και όλοι ξέρουν, ότι με αυτή τη στήριξη είναι προορισμένος για μεγάλα πράγματα.

Βέντσπιλς (Γ+): Η Βέντσπιλς είναι ο ήρεμος τύπος, που πάει σε όλα τα μαθήματα, αλλά κανείς δεν ακούει την φωνή του. Α ναι, μέχρι να... ξελαρυγγιαστεί στο μάθημα «Διπλό στην Ιταλία». Εκεί, τον ακούσαμε όλοι.

Λε Μαν (Δ): Η Λε Μαν είναι ο τύπος, που τα πήγε εξαιρετικά στο τελευταίο εξάμηνο και περιμένει τους υπόλοιπους να δείξουν κατανόηση, επειδή τα πήγε πολύ καλά στη Γαλλία. Ακόμη μαθαίνει, ότι δεν πάει έτσι.

Λούντβιγκσμπουργκ (Γ): Η Λούντβιγκσμπουργκ είναι ο τύπος, που πάντα μιλάει πολύ στις παρουσιάσεις, λέγοντας πολλά στα πρώτα τρία slides, αλλά μετά χάνει το νόημα στο τέταρτο.

2ος όμιλος

Τενερίφη (Α): Η Τενερίφη είναι ο τύπος, που ήταν τόσο καιρό ο πρόεδρος της τάξης και εκπλήσεσσαι, όταν κάνει μια στραβή κίνηση. Δεν εντυπωσιάζεσαι και τόσο αυτό το εξάμηνο.

Βενέτσια (Α-): Η Βενέτσια είναι ο τύπος, που ζει το όνειρο. Μεγάλη σχέση, όμορφη οικογένεια και τέλεια απόδοση στις εξετάσεις, τελειώνοντας μερικές φορές με πάνω από 100 στις εξετάσεις.

Χολόν (Β+): Η Χολόν είναι ο τύπος, που είναι τόσο διασκεδαστικός στα πάρτι, σαν να είναι ένα «σόου» όλη μέρα μαζί του. Δεν φοβάται να ανακατευτεί με τους δημοφιλείς μαθητές, ενώ είναι αρκετά σοφός για να περάσει τα εύκολα τεστ.

Ναντέρ (Γ): Η Ναντέρ είναι ο τύπος, που χρειαζόταν να τα πάει πολύ καλά σε ένα από τα μαθήματα, για να επιστρέψει στο διάβασμα. Ήξερε την απάντηση στη Θεσσαλονίκη, αλλά κατά λάθος έγραψε «Ήττα» αντί για «Νίκη».

Βόννη (Γ): Η Βόννη είναι ο τύπος, που κάνει όλα τα πειράγματα και αστεία, παίρνοντας ως χαριτωμένος ένα Γ, ενώ του αξίζει ξεκάθαρα ένα Δ. Όλοι τον συμπαθούν και τον θέλουν μαζί για πολύ καιρό.

Φριμπούρ (Δ+): Η Φριμπούρ είναι ο φοιτητής, που έχει έρθει από πρόγραμμα ανταλλαγής, που δεν ξέρει καν τη γλώσσα, αλλά κάτα κάποιο τρόπο τα πάει καλύτερα από το αναμενόμενο. Τουλάχιστον, μέχρι την ώρα του κουίζ, που δε θα είναι έτοιμος.

Οπάβα (Δ): Η Οπάβα είναι ο τύπος από ένα πιο μικρό μέρος, που πάει σε μια μεγάλη πόλη κι ένα μεγάλο σχολείο, κάτι που τον αποπροσανατόλισε μετά από ένα Α που έγραψε στο μάθημα «Πώς να κερδίσεις την Ναντέρ».

3ος όμιλος

Χάποελ Ιερουσαλήμ (Α): Η Χάποελ Ιερουσαλήμ είναι ο τύπος, που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την Τενερίφη για την προεδρία της τάξης μακροπρόθεσμα.

Μπάμπεργκ (Β): Η Μπάμπεργκ είναι ο τύπος, που μεταφέρθηκε από ένα πολύ μεγάλο κολλέγιο και έχει τη γνώση, για να γίνει πρόεδρος, αλλά χρειάζεται λίγο ακόμη χρόνο προσαρμογής.

Λιετκαμπέλις (Β-): Η Λιετκαμπέλις είναι ο τύπος, που δεν έχει πρόβλημα να μοιράζεται το τετράδιο του με άλλους. Στην πραγματικότητα, οι συμμαθητές πιστεύουν πως είναι μέσα στους καλύτερους τρεις, στο να βοηθούν με επιπλέον σημειώσεις. Θα μπορούσε σύντομα να γίνει μαθητής του Α.

Φουενλαμπράδα (Γ): Η Φουενλαμπράδα είναι ο τύπος, που παίρνει χαλαρά τα μεγάλα τεστ, αλλά ξεχνά να προετοιμαστεί για τα πιο εύκολα και απλά χαλά το καλό του πρώτο διάστημα, κάτι που μπορεί να κοστίσει σύντομα.

Άντβερπ (Β-): Η Άντβερπ είναι ο νεότερος της τάξης, οπότε όλοι νομίζουν πως θα πέσει θύμα bullying. Όλοι κάνουν λάθος και οι δάσκαλοι θα πιστέψουν πως είναι μαθητής του Α+, όταν μάθει μερικά ακόμη κόλπα.

Νίμπουρκ (Γ): Η Νίμπουρκ είναι εκείνος ο μαθητής του Α που δυσκολεύεται, επειδή μια μακροχρόνια σχέση του μετακόμισε στο Τελ Αβίβ (σ.σ. Κέντρικ Ρέι). Και πάλι, βέβαια, αρκετά έξυπνος για να πάρει Γ.

Ντιζόν (Δ): Η Ντιζόν είναι ο τύπος, που ξέρει όλες τις απαντήσεις, όταν διαβάζετε μαζί και γνωρίζει όλες τις ερωτήσεις που υπάρχουν, αλλά τα κάνει σαλάτα, όταν έρχεται η ώρα του τεστ.

4ος όμιλος

Μπολόνια (Α+): Η Μπολόνια είναι ο τύπος, που περίμενε πολύ καιρό για... να μπει στον χορό. Και ήρθε προετοιμασμένος, περνώντας όλα τα έως τώρα τεστ, για να έχει το μόνο Α+ στην τάξη.

Στρασμπούρ (Β): Η Στρασμπούρ είναι ο τύπος, που είναι στον χορό και ξέρει το πώς πρέπει να είναι ένας καλός μαθητής, προσπαθώντας να είναι μέντορας νεότερων παιδιών. Θα προσπαθήσει να πάρει Α αργότερα στο εξάμηνο.

Μπαϊρόιτ (Β-): Η Μπαϊρόιτ είναι αυτός, που αποστηθίζει, ακόμη κι αν σημαίνει πως θα χάσει έναν ή δύο πόντους. Όλα αφορούν προσωπική ανάπτυξη και υπομονή, ποτέ μην τον υποτιμάς, όταν τα πράγματα ζορίζουν.

Μπεσίκτας (Γ-): Η Μπεσίκτας είναι αυτός, που όλοι οι γύρω του πήραν διδακτορικό, οπότε όταν η γενική του βαθμολογία είναι στο 3.5, απλά νιώθει να είναι κατώτερος των περιστάσεων στην οικογένεια.

Νεπτούνας (Γ+): Η Νεπτούνας είναι αυτός ο ντροπαλός και εσωστρεφής τύπος, που ήξερε περισσότερα από κάθε άλλον στην τάξη του, αλλά πήρε Γ+ επειδή οι υπόλοιποι ήταν πιο εκδηλωτικοί και κέρδισαν την προσοχή των δασκάλων.

Οστάνδη (Γ-): Η Οστάνδη είναι αυτός ο τύπος, που είναι πολύ καλός σε ένα θέμα, στο σεμινάριο των αμυντικών ριμπάουντ, αλλά σπάνια εμφανίζεται στα άλλα μαθήματα, όπως σε αυτό της προστασίας της μπάλας.

Ολίμπια Λιουμπλιάνας (Δ-): Η Ολίμπια είναι αυτός, που πηγαίνει σε τόσο πολλά μαθήματα εξαντλημένος, έχοντας δώσει τα πάντα, αλλά από το πουθενά δείχνει μια μεγάλη δυνατότητα, όντας τέλειος σε ένα από τα τεστ του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ