17.6 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δημήτρης Σταμάτης: “Σαν να πήραμε τον τίτλο”

Το διαχρονικό ρητό «Η ισχύς εν τη ενώσει» είναι αυτό που ταιριάζει γάντι στην ομάδα της Κύμης, όπως αποκαλύπτει στο basketa.gr ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της εφέτος, ο Δημήτρης Σταμάτης.


Ο νεαρός γκάρντ, μπήκε στην οικογενειακή φωτογραφία της ομάδας μετά τον αγώνα με… βουτιά προκειμένου να προλάβει το «κλίκ» αφού εκείνη τη στιγμή έκανε και δηλώσεις στην τηλεόραση, όμως απολάμβανε όλο το σκηνικό.

«Ναι ήταν φανερό ότι πλέον είχε φύγει όλο το άγχος και η πίεση από πάνω μας και ήταν ώρα να το διασκεδάσουμε» λέει με ικανοποίηση και εξηγεί γιατί ήταν βέβαιος ότι θα φορούσε μετά το παιχνίδι το μπλουζάκι που είχε φτιάξει η ομάδα και έγραφε: «Κύμη, για πάντα στην Α1».

«Ξέρεις είναι κάποια παιχνίδια που δεν περνάει ποτέ από το μυαλό σου ότι μπορεί να το χάσεις και για μένα έτσι ήταν αυτό. Είχα μια βεβαιότητα ότι είναι αδύνατον να χάσουμε αυτό το ραντεβού με τη σωτηρία και νομίζω ότι και οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής μου το ίδιο πίστευαν»
λέει ο νεαρός γκάρντ, που έχει ήδη αφήσει να φανεί απλόχερα το ταλέντο του στο παρκέ.

Ξεπερνώντας -σε αυτή την ηλικία τουλάχιστον - τη φήμη του πατέρα του Αντώνη Σταμάτη (από τους πιο αθόρυβους και ουσιαστικούς παίκτες με καριέρα σε Πανελλήνιο, Ολυμπιακό και Αμπελοκήπους) το τηλεφώνημα του οποίου ήταν από τα πρώτα για συγχαρητήρια.

«Ο πατέρας μου έχοντας ζήσει το συγκεκριμένο χώρο από μέσα έχει τον κατάλληλο τρόπο για να με στηρίζει πάντα όχι μόνο στις καλές αλλά και στις δύσκολες στιγμές και τώρα ήταν εύκολα τα συγχαρητήρια».

Η Κύμη αποκαλείται όχι άδικα «Το μπαλκόνι του Αιγαίου» με απίθανες παραλίες και θάλασσα. Η ομάδα της πόλης πάντως βράχηκε αρκετά, πάλεψε κάποια στιγμή με τα κύματα αλλά τελικά βγήκε ατσαλάκωτη και στεγνή στην ακτή της παραμονής στην Α1, επίτευγμα που θυμίζει ή μάλλον ξεπερνά τους τίτλους της ομάδας.


«Σίγουρα ήταν σαν να πήραμε έναν τίτλο το ότι καταφέραμε να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Τα προηγούμενα χρόνια η Κύμη όλο έπαιρνε το πρωτάθλημα, αλλά αυτό το επίτευγμα είναι ακόμα πιο δύσκολο και δικαίως συγκαταλέγεται ως η κορυφαία στιγμή στην ιστορία του συλλόγου» τονίζει ο Δημήτρης Σταμάτης που αποκαλύπτει και το κλειδί της επιτυχίας, όπως αναφέραμε και στον πρόλογο.

 "Φυσικά το ότι στα δύσκολα μείναμε όλοι ενωμένοι, προπονητικό τιμ , παίκτες, διοίκηση και κόσμος. Ήταν δύσκολη χρονιά με τραυματισμούς σημαντικών παικτών, αλλαγές ξένων που στιγμιαία μόνο μας αποπροσανατόλισαν, αφού αμέσως βρίσκαμε ξανά το δρόμο μας, με όπλο την ενότητα που έχει αυτός ο σύλλογος.

Γίναμε μαζί μια γροθιά κόντρα σε κάθε αναποδιά και αντιξοότητα και τα καταφέραμε, οπότε δικαιούμαστε τώρα να πανηγυρίσουμε και λίγο παραπάνω. Η πίεση και το άγχος πλέον αποτελούν παρελθόν και ήρθε η ώρα να το χαρούμε».

Ο πρόεδρος της Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου και γενικότερα η οικογένεια είναι παντα δίπλα στην ομάδα, αλλά ο Δημήτρης Σταμάτης στέκεται και ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο:

«Είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει την ομάδα του, την πόλη του και το μπάσκετ, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι όλη τη βοήθεια και τη στήριξη που προσφέρει απλόχερα σε μας, είναι μέχρι τα όρια του παρκέ. Από εκεί και πέρα αφήνει προπονητή και παίκτες να παίξουν και δεν παρεμβαίνει στο ελάχιστο»

Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα ήταν χωρίς αύριο μόνο για την Κύμη που δεν είχε άλλη ευκαιρία (δεδομένου ότι το τελευταίο της παιχνίδι είναι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ).

«Αυτό ίσως μας έδωσε και μεγαλύτερη δύναμη και πίστη. Ξέραμε ότι είναι όλα ή τίποτα και μπήκαμε αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα» λέει ο νεαρός γκάρντ που αποφεύγει (από πού πήρε άραγε…) να μιλάει για τον εαυτό του, αν και συνήθως μιλάνε οι επιδόσεις του για αυτόν.
Πάντως την εφετινή χρονιά:

«Την απόλαυσα όσο τίποτε άλλο και είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες στην καριέρα μου. Μια ωραία ομάδα, μια ωραία παρέα που φτάσαμε παλληκαρίσια στο στόχο μας. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία» καταλήγει ο άσος της Κύμης.

Photo Credits: Eurokinissi.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ