19.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δημήτρης Μήτσου στο Basketa: «Είναι όμορφο να καθορίζεις εσύ το παιχνίδι»

Ο Δημήτρης Μήτσου ήταν ο ήρωας του Αγρινίου, χαρίζοντας με καλάθι του την νίκη στην έδρα της Χαλκηδόνας, και μίλησε στο Basketa.gr για το μεγάλο σουτ, το «2 στα 2» που προοιωνίζει κάτι σπουδαίο για το σύνολο του Γιάννη Διαμαντάκου και την επίδραση του Έλληνα τεχνικού.

Το Αγρίνιο ήξερε εξαρχής, ότι στην έδρα της Χαλκηδόνας/Προποντίδας θα είχε πολύ δύσκολο έργο. Μία ομάδα εξαιρετικά ποιοτική, που στην πρεμιέρα είχε δεχθεί ήττα με ανατροπή στα Φάρσαλα, ήταν λογικό μπροστά στο κοινό της να αντιδράσει. Πολύ περισσότερο, δε, το σύνολο του Γιάννη Διαμαντάκου ήταν πολύ πιθανό να ψάξει για κάποιον ήρωα, κάποιον που με ένα μεγάλο ή μερικά μεγάλα σουτ, θα οδηγούσε εκ του ασφαλούς τους υπόλοιπους προς την επικράτηση, για να έρθει ένα «διπλό», που δύσκολα θα πάρει οποιαδήποτε ομάδα, στο δρόμο του πρωταθλητισμού που έχει «χαραχθεί» από το σύλλογο.

Και αυτός βρέθηκε στο πρόσωπο του Δημήτρη Μήτσου. Το μπάσιμό του έφερε το καλάθι που έγραψε το 65-67 κι εκείνος έγινε ο ήρωας της ημέρας. Ο Έλληνας φόργουορντ, που εξασφάλισε τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες στο Βορρά της Β' Εθνικής, μίλησε στο Basketa.gr για τη σημασία αυτού του «2 στα 2» και το συναίσθημα που μπορεί να διακατέχει έναν αθλητή, όταν καταφέρνει να ευστοχήσει στο σουτ του αγώνα. Παράλληλα, αναφέρθηκε για τους στόχους του Αγρινίου, επιλέγοντας το δρόμο... της προσγείωσης προς το παρόν, όπως και στο τι σημαίνει η παρουσία του Γιάννη Διαμαντάκου στον πάγκο του, με τον οποίο συνεργάζεται εκ νέου.

Δημήτρη, τι σημαίνει για εσάς το «2 στα 2» σε μια δύσκολη αποστολή που είχατε με έναν ισχυρό αντίπαλο;

Κερδιίσαμε μία ομάδα με πολύ δυνατή έδρα, αλλά και ποιοτικό ρόστερ, ενώ κατά τη γνώμη μου δύσκολα θα ξαναχάσει στο σπίτι της. Σίγουρα τέτοιες νίκες σε γεμίζουν με αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια ενός πολύ μεγάλου πρωταθλήματος, αρκεί όμως να διαχειριστούμε σωστά το καλό ξεκίνημα.

Πριν έρθετε στο δικό σου σουτ, τι πιστεύεις πως σας κρατούσε στη διεκδίκηση του παιχνιδιού, έχοντας βρει ισχυρή αντίσταση;

Ηταν ένα παιχνίδι, που κυριολεκτικά πήγε καλάθι με καλάθι μέχρι το τέλος. Ξεκινώντας απο την άμυνα μας, που μας έδωσε πολλές κατοχές, χωρίς να δεχθούμε καλάθι και σε συνδυασμό με κάποια μεγάλα σουτ, που βαλαμε, καταφέραμε και προσπεράσαμε σε κρίσιμα σημεία του και πανηγυρίσαμε την νίκη.

Πώς είναι να γίνεσαι ο ήρωας της στιγμής;

Όμορφο συναίσθημα να καθορίζεις ένα παιχνίδι με ένα σουτ στο τέλος. Αυτό είναι σίγουρο, αλλά για να φτάσεις μέχρι εκεί, έχει δουλέψει μια ολόκληρη ομαδα και τα εύσημα πάνε εκεί.

Δεν είναι μόνο το σουτ που πέτυχες, αλλά βλέπουμε τις πρώτες δύο αγωνιστικές να βρίσκεσαι σε αρκετά καλά στάνταρ απόδοσης. Τι είναι αυτό που έχετε συζητήσει με τον προπονητή σου για το ρόλο σου;

Νιώθω πολύ καλά φέτος στην ομάδα και σε συνδυασμό με το καλό κλίμα και τη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις, βγαίνει και στο γήπεδο θεωρώ. Με τον κόουτς έχω συνεργαστεί και στο παρελθόν, οπότε δε μου άταν δύσκολο να βρω τον ρόλο μου.

Έχεις ζήσει όλη την νέα εποχή του Γιάννη Διαμαντάκου. Τι πιστεύεις ότι έχει φέρει στην ομάδα;

Νομίζω την φιλοσοφία του επαγγελματικού αθλητισμού, όχι μονο στο ανδρικό τμήμα, αλλά γενικότερα στο σύλλογο σαν οργανισμό.

Το Αγρίνιο προσπαθεί για ένα μεγάλο «βήμα» τα τελευταία χρόνια. Θεωρείς πως έχει έρθει η ώρα να το κάνετε, έχοντας ενισχυθεί σημαντικά το καλοκαίρι;

Είναι πολύ νωρίς, για να μιλήσουμε για κάτι παραπάνω από το επόμενο παιχνίδι. Το πρωτάθλημα είναι πολύ μεγάλο και οι ομάδες που διεκδικούν την ανοδο ανοικτά πολυ καλές. Εχουμε κάνει, φυσικά, κάποιες ποιοτικές προσθήκες και είμαστε μια ομαδα με νέα παιδιά και πολύ καλό κλίμα. Εύχομαι να έχουμε υγεία και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο.

Photo Credits: Thomas Pappas



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ