16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δεύτερος ο ΠΑΟΚ, τρίτος ο Φάρος στις Νεανίδες

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, καθώς επικράτησε του Φάρου Κερατσινίου με 71-35 και τον άφησε στην τρίτη θέση.

Στην αυλαία της τελικής φάσης της διοργάνωσης, που φιλοξενείται στα Λουτρά Αιδηψού, το συγκρότημα του Κερατσινίου προηγήθηκε με 18-12 στο 8’, αλλά οι Θεσσαλονικιές έτρεξαν σερί 13-0 στη δεύτερη περίοδο και ξέφυγαν με 39-22 στο 19’. Ο «Δικέφαλος» ανέβασε τη διαφορά στο +23 (52-29), 1.10’ πριν από τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα η συνέχεια να αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα. Έτσι, ο ΠΑΟΚ έφθασε με άνεση στη νίκη και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.

Ο προπονητής των νικητών, Βασίλης Μασλαρινός, ανέφερε μετά το ματς: «Συγχαρητήρια και στις έξι ομάδες και ειδικά στα κορίτσια μου. Ήταν ένα καλό τουρνουά. Εύχομαι μέσα από αυτές τις διαδικασίες να πλαισιώσουν παιδιά τις γυναικείες ομάδες και να δούμε καλύτερο μπάσκετ και στο γυναικείο. Για τα κορίτσια μου, πολλά συγχαρητήρια. Ολόκληρη τη χρονιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, κάναμε μία ήττα που μας στέρησε το πρωτάθλημα αλλά είμαι πολύ υπερήφανος για όλες τους».

Ο Γιώργος Λειβάδης, από την πλευρά των ηττημένων, δήλωσε: «Κατ’ αρχάς το επίπεδο ήταν πολύ καλό, όλων των ομάδων. Πολύ καλές παίκτριες, σε ομάδες δουλεμένες. Από το περσινό των Κορασίδων, όπου και πήγα για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, φέτος σε αυτό το τουρνουά το επίπεδο ήταν πολύ καλύτερο. Σε ό,τι αφορά σε εμάς, φάνηκε ότι ήμασταν κουρασμένοι κι έτσι ήρθε με τον ΠΑΟΚ αυτό το αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια στα κορίτσια για την τρίτη θέση».

Διαιτητές: Κωνσταντινίδου, Παζώλης.
Δεκάλεπτα: 16-18, 39-24, 52-32, 71-35.
ΠΑΟΚ (Μασλαρινός): Σιακαβάρα 2, Μουμτζή 3 (1), Καλούτσικου 4, Πολυμένη 8, Λέξα 13 (2), Ζέρβα 5, Κριμίλη 11 (1), Αθανασιάδου 4, Γενναίου, Στεργίου 5, Δαιμονάκου 12, Κατσαμούρη 4.
Φάρος Κερατσινίου (Λειβάδης): Κιαούλια Μαλ., Καρακασίδου 21 (4), Καραπατάκη 2, Κιαούλια Μαρ., Τζιλιανού 1, Παπαδοπούλου, Κοντραφούρη 9, Καλαφάτη, Κοτζαΐτση, Μπαϊμπάκη 2, Μυσιρλή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ