24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεύτερη νίκη για την ΑΕΚ στο ρελαντί

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα η ΑΕΚ επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της απέναντι στη Λάρισα και πήρε με άνεση τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώες στη φετινή Basket League (87-68).

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά στον αγώνα με τον Λάνγκφορντ "ζεστό" και τον Μαυροειδή να αρχίζει στην πεντάδα και να δίνει λύσεις στην επίθεση. Στο 5' το σκορ ήταν 16-4 και στο 7' έγινε 20-7, με την Ένωση να έχει επιβάλει πλήρως το ρυθμό της, έχοντας παρουσία και στο επιθετικό ριμπάουντ, που της έδινε τη δυνατότητα να ανανεώνει τις επιθέσεις.

Η πρώτη περίοδος έληξε με 26-15 και το δεύτερο δεκάλεπτο συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό. Η ΑΕΚ δίχως να φορτσάρει, διατηρούσε τον έλεγχο, καθώς ο Χρυσικόπουλος αναδείχθηκε σε νέα επιθετική λύση, ενώ η Λάρισα από την άλλη πλευρά προσπαθούσε να διατηρήσει την επαφή της με το σκορ, παίρνοντας κάποια επιθετικά ριμπάουντ, αλλά χωρίς να έχει πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας.

Στο ημίχρονο η ΑΕΚ προηγήθηκε με 45-35, ωστόσο στην τρίτη περίοδο εμφάνισε σημάδια χαλάρωσης και η Λάρισα το εκμεταλλεύτηκε. Με τον Γκούντγουιν να δίνει λύσεις μέσα στη ρακέτα και με τους Μούρτο, Ρας να σκοράρουν από την περιφέρεια, η θεσσαλική ομάδα ψαλίδισε τη διαφορά και στο 27' μείωσε 58-54, ενώ λίγο πριν από το τέλος του δεκαλέπτου το σκορ ήταν 60-56.

Αυτό ήχησε ως καμπανάκι για τους παίκτες της Ένωσης, που στην τελευταία περίοδο μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν το παιχνίδι. Με καλή άμυνα εγκλώβισε τους αντιπάλους της, ο Μορέιρα έκανε θραύση μέσα στη ρακέτα και τα σουτ του Λοτζέσκι και του Γκίκα από την περιφέρεια, τής έδωσαν τη δυνατότητα να προηγηθεί με 77-62 στο 37' και να "κλειδώσει" τη νίκη.

Η ΚΟΛΟΝΑ: Ο Γιανίκ Μορέιρα δεν είχε επί της ουσίας αντίπαλο κάτω από τα καλάθια. Με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ, ειδικά την τελευταία περίοδο, διάστημα στο οποίο "καθάρισε" το παιχνίδι.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΑΕΚ είχε 25 ασίστ και 8 λάθη, ενώ η Λάρισα 17 ασίστ και 13 λάθη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ