22.2 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Δερμιτζάκης: “Με -1, που να σκεφτούμε την άνοδο;”

Οι Τιτάνες Παλαμά επέστρεψαν στην Β΄Εθνική και ο Μάριος Δερμιτζάκης μιλάει στο basketa.gr για την ομάδα που από το… μείον βρέθηκε, στη… συν μία άνοδο!

Ομάδα με το προσωνύμιο “Τιτάνες”, αν μη τι άλλο, έχει… ανάστημα. Αυτοί του Παλαμά, σίγουρα! Μέσα σε διάστημα ενός χρόνου κατάφεραν να ξεμπερδέψουν γρήγορα από την… ταλαιπωρία της Γ’ Εθνικής και να επιστρέψουν εκεί απ’ όπου είχαν πέσει. Και το έκαναν με εμφατικό τρόπο καθώς το ξεκίνημα της χρονιάς τους βρήκε στο -1. Μία αγωνιστική πριν το φινάλε, στην άνοδο! Ο Μάριος Δερμιτζάκης, πρωταγωνιστής σε αυτή την επιτυχία, μιλάει στο basketa.gr για την σεζόν που είχε άλλο στόχο από αυτόν της… Β’ Εθνικής, για τους Θοδωρή Παναρά και Κώστα Γεωργαντζά που είχαν έναν επιπλέον ρόλο στην ομάδα αλλά και για τους Τιτάνες που εν τέλει, είναι όνομα και πράγμα! 

 - Για αν κάνω ένα λογοπαίγνιο, πόσο… Τιτάνες είστε εκεί στον Παλαμά;

“Όλα έγιναν γιατί υπήρχε από πίσω μια διοίκηση με όραμα και ένας προπονητής που ήξερε τι ήθελε. Τα υπόλοιπα συστατικά τα βάλαμε εμείς με βασικότερο όλων, την χημεία. Κλισέ αυτό που θα πω αλλά για μένα οι Τιτάνες δεν είναι απλά μια ομάδα που πρωταγωνίστησε και που στο φινάλε ανέβηκε κατηγορία. Για μένα είναι οικογένεια. Και μπορώ να σου πω πως το ίδιο ισχύει και για τους συμπαίκτες μου. Το οικογενειακό κλίμα είναι που μας έφερε τις επιτυχίες. Όσο για το πόσο… Τιτάνες είμαστε, το αποτέλεσμα δικαιώνει το όνομα του συλλόγου”. 

- Συνηθίζεται, μια ομάδα που πέφτει κατηγορία, να αργεί να σηκώσει ανάστημα. Μην σου πω πως μέχρι να το κάνει, έχει κατρακυλήσει ακόμα πιο κάτω. Όχι όμως εσείς. Πως το καταφέρατε; 

“Ο στόχος δεν ήταν η άνοδος μας. Δεν ήταν καν στο μυαλό μας. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως η ομάδα πέρυσι υποβιβάστηκε και φέτος ξεκίνησε με -1. Άρα καταλαβαίνεις πως προτεραιότητα μας ήταν να σωθούμε. Τα αποτελέσματα όμως ήταν πολλά περισσότερα απ’ αυτά που κι εμείς οι ίδιοι περιμέναμε και νίκη στην νίκη άλλαξε ρώτα! Αυτό το “τρώγοντας έρχεται η όρεξη” είχε τέλεια εφαρμογή στην ομάδα μας. Πήραμε τα ντέρμπι, περάσαμε από δύσκολες έδρες και τα αποτελέσματα συνηγορούσαν σε κάτι καλό. Να’ μαστε λοιπόν, ξανά στην Β’ Εθνική”. 

 - Σε ποιο σημείο του πρωταθλήματος αρχίσατε να πιστεύετε περισσότερο στην άνοδο;

“Δεν υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο. Μετά από κάθε νίκη σε ντέρμπι, αισθανόμασταν πιο δυνατοί. Η ήττα από τα Φάρσαλα μας είχε πεισμώσει τόσο που μετά δείξαμε τον μπασκετικό μας εγωισμό. Τους πήραμε την ρεβάνς, κερδίσαμε και την Ελίμεια με τους Διόσκουρους, ομάδες που στόχευαν επίσης στην άνοδο και καταφέραμε να φτάσουμε στο σήμερα και σε μια μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο”. 

Αυτή η ομάδα έχει MVP; Έχει κάποιον… σταρ;

“Από την διοίκηση μέχρι τον φροντιστή και από τον προπονητή μέχρι τον γιατρό, άπαντες έβαλαν το λιθαράκι τους για να πραγματοποιήσει αυτή η ομάδα πορεία πρωταθλητισμού. Υπάρχουν όμως δύο.. μορφές που θέλω να σταθώ! Η μία ακούει στο όνομα Θοδωρής Παναράς. Είναι ο πιο έμπειρος παίκτης και αυτός που μετράει ανόδους κι ανόδους. Με το που ήρθε, μας πέρασε την νοοτροπία του νικητή. Ο δεύτερος είναι ο Κώστας Γεωργαντζάς, ένα ντόπιο παιδί που έκανε άριστα την ομάδα και έκανε τους παίκτες που δεν είναι από την ευρύτερη περιοχή του Παλαμά, να αισθανθούν σαν το σπίτι τους”

 - Έχοντας παίξει σε μεγαλύτερη κατηγορία, με το Παγκράτι στην Α2, πως την φαντάζεστε την Β’ Εθνική της νέας σεζόν; 

“Δύσκολη! Θα είναι σίγουρα μια ανταγωνιστική κατηγορία, όπως ήταν και η φετινή. Γι’ αυτό και απαιτείται μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους. Καταφέραμε και σηκώσαμε ανάστημα αμέσως μετά την πτώση μας αλλά τα πράγματα στην Β’ Εθνική θα είναι τελείως διαφορετικά. Μακάρι να κυλήσουν όλα ομαλά και οι Τιτάνες, όχι μόνο να παραμείνουν αλλά να κοιτάνε και ψηλότερα”.

 - Με σένα στο ρόστερ;

“Αυτό δεν μπορώ να στο απαντήσω από τώρα. Δεν είμαι από την περιοχή αλλά πρόθεση μου είναι να παραμείνω στην ομάδα. Θέλω πολύ να την βοηθήσω να φτάσει στα επίπεδα που κυμαινόταν στο παρελθόν”. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ