18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δεξαμενή παικτών για πιθανά κρούσματα κορωνοϊού

Η σεζόν στο ΝΒΑ θα επανεκκινήσει στις 31 Ιουλίου στη Disney World του Ορλάντο, όπου θα γίνουν όλοι οι αγώνες ως την ανάδειξη του πρωταθλητή στις 12 Οκτωβρίου. Τι θα γίνει όμως αν υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί παικτών; Ή, ακόμα χειρότερα, αν διαπιστωθούν κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα στους παίκτες; Θα μπορούν οι ομάδες να τους αντικαταστήσουν στα ρόστερ τους; Και πώς;

Αυτά είναι ερωτήματα που επεξεργάζεται τούτες τις μέρες το ΝΒΑ σε συνεργασία με την Ένωση παικτών, με την οποία θα υπάρξει εκτενής διαπραγμάτευση την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ESPN, βρίσκεται υπό δημιουργία μια δεξαμενή παικτών, από την οποία οι ομάδες θα επιλέγουν τους αντικαταστάτες. Οι παίκτες αυτοί θα πρέπει κάποια στιγμή αυτή τη σεζόν να έχουν υπογράψει συμβόλαιο είτε στο ΝΒΑ είτε στη G-League είτε σε training camp. Όσοι δεν έχουν υπογράψει τέτοιο συμβόλαιο αποκλείονται, ενώ αποκλείονται και οι παίκτες που έπαιξαν φέτος στην Ευρώπη ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Σίγουρα στη δεξαμενή αυτή των παικτών θα περιλαμβάνονται και όσοι έχουν two-ways contracts με τις ομάδες του ΝΒΑ, αλλά εδώ υπάρχει ένα θέμα που πρέπει να λυθεί. Οι ομάδες θέλουν δύο από αυτούς τους παίκτες να βρίσκονται μαζί τους στο Ορλάντο και να κάνουν προπονήσεις μαζί τους, ώστε να μπορούν να ενταχθούν άμεσα στα ρόστερ εφόσον παραστεί ανάγκη, όμως το ΝΒΑ δεν θα ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί θα αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που θα βρεθούν μέσα στη Disney World με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ασφάλεια όλων.

Έτσι κι αλλιώς το θέμα της αντικατάστασης ενός παίκτη θετικού σε κορωνοϊό ή ενός τραυματία είναι λίγο σύνθετο. Διότι ο αντικαταστάτης, που θα βρίσκεται εκτός Ορλάντο, θα πρέπει, μόλις κληθεί, να πάει εκεί, να μείνει σε καραντίνα μεγαλύτερη των 7 ημερών, πιθανώς 10 ή 14, και μετά να μπει στις προπονήσεις και κάποια στιγμή να παίξει. Είναι μια εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία, που ενδεχομένως να αποτρέψει τις ομάδες από το να αναζητήσουν αντικαταστάτες, καθώς σε πολλές περιπτώσεις θα ήταν προτιμότερο να περιμένουν τον παίκτη που νόσησε χωρίς συμπτώματα ή τον τραυματία να επιστρέψει, παρά να τον αλλάξουν.

Όλα αυτά βρίσκονται υπό συζήτηση ακόμα και δεν θα ληφθεί κάποια απόφαση πριν υπάρξει εκτενής συζήτηση με την Ένωση παικτών.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ