31 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Δεν… Χάινς με τίποτα! (vid)

Πάλι της βγήκε η ψυχή, πάλι η Μπασκόνια την έφερε στα όριά της, αλλά πάλι η ΤΣΣΚΑ νίκησε. Χάρη στον Χάινς, που πήρε το κρισιμότερο επιθετικό ριμπάουντ του αγώνα κι έβαλε δύο βολές 1'' πριν από τη λήξη, η ρωσική ομάδα νίκησε με 84-82, έκανε το 2-0 στη σειρά και θα πάει στη Βιτόρια την άλλη εβδομάδα για να πάρει την πρόκριση στο φάιναλ φορ.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίλερ, παρόλο που φάνηκε κάποια στιγμή ότι δεν θα ήταν τέτοιο. Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, οπότε ο Ροντρίγκ Μπομπουά κρατούσε την Μπασκόνια μέσα στο παιχνίδι, ο Μίλος Τεόντοσιτς πήρε το όπλο του και με 13 πόντους στην τρίτη περίοδο έφερε την ΤΣΣΚΑ σε θέση ισχύος. Βοήθησε και η καλή άμυνα πάνω στον Μπομπουά, ωστόσο η ουσία ήταν ότι η ρωσική ομάδα προηγήθηκε στο 28' με 64-47 και έδειξε να "καθαρίζει". Αλλά δεν συνέχισε να παίζει με τον ίδιο ρυθμό.

Στην τελευταία περίοδο σταμάτησε να σκοράρει, ο Μπομπουά ξαναβρήκε ρυθμό, ενώ και ο Φόιτμαν με τον Τίλι έκαναν καλή δουλειά μέσα στις ρακέτες. Αποτέλεσμα ήταν η Μπασκόνια να ροκανίσει σιγά σιγά τη διαφορά και με τον Φόιτμαν μείωσε στον πόντο (80-79) 37'' πριν από τη λήξη. Ο Τζάκσον 14'' πριν από το φινάλε πέτυχε ένα πολύ κρίσιμο καλάθι κάνοντας το 82-79, αλλά μετά το τάιμ άουτ η ΤΣΣΚΑ δεν έκανε φάουλ για να αποφύγει το τρίποντο, διότι ο Τζάκσον γλίστρησε τρέχοντας να μαρκάρει τον Μπομπουά. Ο Γάλλος έμεινε ελεύθερος και με γρήγορο τρίποντο ισοφάρισε 82-82, αλλά άφησε 13'' στην ΤΣΣΚΑ.

Ο Τεόντοσιτς πήρε την επίθεση και αστόχησε, αλλά ο Χάινς άρπαξε το επιθετικό ριμπάουντ και 1'' πριν απο το τέλος κέρδισε φάουλ από τον Λαπροβίτολα. Έβαλε και τς δύο βολές και λύτρωσε την ΤΣΣΚΑ.

Ο ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ: Ο Κάιλ Χάινς, ποιος άλλος; Πήρε μόνο δύο επιθετικά ριμπάουντ, αλλά το δεύτερο ήταν όλο το παιχνίδι. Ριμπάουντ-buzzer beater, δεδομένου ότι οι βολές που έβαλε αμέσως μετά ήταν εύστοχες και λυτρωτικές για την ΤΣΣΚΑ. Ο Αμερικανός τελείωσε τον αγώνα με 10 πόντους.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μπασκόνια είχε 26 ασίστ, 12/32 τρίποντα κι όμως έχασε. Γιατί; Διότι η ΤΣΣΚΑ είχε 25/29 βολές έναντι 12/15 της Μπασκόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ