17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δεν υπάρχει τελευταίος παίκτης

Δύο "δικά" του παιδιά, ο Κώστας Παπανικολάου και ο Σάσα Βενζέκοφ "πλήγωσαν" χθες το βράδυ τον κόουτς της Χίμκι Γιώργο Μπαρτζώκα αν και με τα θέματα τραυματισμών που έχει ο άνθρωπος στην ομάδα του...

Ο Σάσα Βενζέκοφ , με δεδομένη και την ταλαιπωρία από ίωση του Ζακ Λεντέι   (έπαιξε μόλις εννέα λεπτά) αγωνίστηκε για πάνω από 16 λεπτά και είχε 6/8 σούτ (4/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα) βοηθώντας τα μέγιστα και στην άμυνα έχοντας απόλυτο βαθμό συγκέντρωσης.

Ολα αυτά λίγες μέρες μετά τα νέα κολακευτικά λόγια του Ντέηβιντ Μπλάτ για τον Γιώργο Μπόγρη (μετά τη βοήθεια που έδωσε σε Μαδρίτη και Πάτρα με Ρεάλ και Προμηθέα) στον οποίο εφέτος έχει αναφερθεί τόσες φορές, σχεδόν όσες και ο Ρικ Πιτίνο για τον Λούκα Λεκαβίτσιους.

Δεν είναι τυχαίο διότι το μυστικό σε τέτοιες ομάδες που πρωταγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο και στην Ευρώπη το βασικό είναι ότι δεν υπάρχει ο παίκτης που...κουνάει την πετσέτα, αυτό που λέμε: "Ο τελευταίος παίκτης".

Πολύ απλά διότι ακόμα και αυτός που έχει το μικρότερο μέσο όρο σε λεπτά συμμετοχής ανά πάσα στιγμή πρέπει να είναι 101% έτοιμος προκειμένου να μπει έστω και για ένα λεπτό.

Στο οποίο όχι μόνο το ζητούμενο είναι να μην επηρεαστεί η απόδοση της ομάδας, αλλά πολλές φορές ο προπονητής προσβλέπει ακόμα και σε βελτίωση του αγωνιστικού προσώπου σε εκείνο το διάστημα.

Κάτι που - για παράδειγμα - έγινε και με τον Βαγγέλη Μάντζαρη σε αρκετά παιχνίδια με την έφεσή του στην άμυνα που άλλαξε προς το καλύτερο τα δεδομένα ακόμα και αν δεν σκόραρε ούτε πόντο, όπως χθες.

Ουσιαστικά αυτές οι ομάδες λειτουργούν στον...αυτόματο στις αλλαγές (όχι ο προπονητής που πρέπει να τις επιλέξει) θυμίζοντας λίγο τα αγωνιστικά αυτοκίνητα στη φόρμουλα 1 που μένουν ελάχιστα δευτερόλεπτα στα πίτς με ένα ολόκληρο επιτελείο να τους αλλάζει σχεδόν τα πάντα.

Η ομάδα είναι - κανονικά - πάνω από πρόσωπα και αυτό εφαρμόζει απόλυτα ο Ντέηβιντ Μπλατ στον Ολυμπιακό και βασικά είναι ο πρώτος προπονητής σε αυτό το βαθμό που προσπαθεί να απογαλακτίσει την ομάδα από την ανάγκη να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα στο παρκέ ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο Κώστας Παπανικολάου είναι ο Ελληνας παίκτης του Ολυμπιακού που είναι πιο κοντά από όλους για να "διαδεχτεί" σε ηγετικό ρόλο τους Σπανούλη και Πρίντεζη στην ομάδα χωρίς φυσικά να γίνονται συγκρίσεις σε ατομικό επίπεδο. Το γεγονός ότι κάνει τέτοια σεζόν μόλις έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του δείχνει και το σκληρό μέταλλο του χαρακτήρα του, καθώς πολλούς αυτό τους επηρεάζει πολλές φορές από την αντίθετη πλευρά θεωρώντας ότι πρέπει πάση θυσία εκείνη τη σεζόν της ανανέωσης  να κάνουν την καλύτερή τους χρονιά. 

Η κάτι παραπάνω από ζεστή υποδοχή των προέδρων του Ολυμπιακού στον Γιώργο Μπαρτζώκα όπως και του κόσμου (για μια ακόμα φορά) απλά επιβεβαίωσε αφ' ενός το έργο και η κληρονομιά που άφησε ο συγκεκριμένος προπονητής στην ομάδα, η πόρτα της οποίας (κατά ειλικρινής δήλωσης των αδελφών Αγγελόπουλων) θα είναι πάντα ανοιχτή.

Υ.Γ.  Η πολύ καλή (και πάλι) εμφάνιση του Νίκολα Μιλουτίνοφ θα πέρναγε απαρατήρητη αν δεν είχε προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες η παραμονή του στο νοσοκομείο για δύο μέρες και  η αποχή του σχεδόν για μια εβδομάδα από τις προπονήσεις. Πρέπει να δουλέψει κανείς διπλά εκτός από σκληρά για να μην φανεί - αγωνιστικά - όταν επιστρέψει ότι είχε τόσο μεγάλη (για επαγγελματικό επίπεδο) αποχή.

Υ.Γ. 1   Η ανάρτηση του Γιώργου Μπόγρη (αφιέρωσε τη νίκη στον τιμ μάνατζερ της ομάδας Χρήστο Μπαφέ που είχε πάρει τη...σκυτάλη από τον Μιλουτίνοφ στην παραμονή στο νοσοκομείο από ίωση) απλά έφερε στην επιφάνεια κάποιους ανθρώπους που βρίσκονται 24/7 πίσω από την ομάδα για να παρουσιάζεται αυτή στο παρκέ με τα προβλήματά όλων λυμένα σχεδόν πριν δημιουργηθούν. 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ