20 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

“Δεν υπάρχει μπάσκετ χωρίς φιλάθλους στην εξέδρα”

Καθώς το ενδεχόμενο να διεξαχθεί μέρος ή και ολόκληρη η επόμενη σεζόν χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες υπό το φόβο του κορωνοϊού είναι ορατό, στεκόμαστε κυρίως στις οικονομικές συνέπειες που θα έχει μια τέτοια εξέλιξη. Στον αντίκτυπο που θα έχουν τα μειωμένα έσοδα στα μπάτζετ των ομάδων, στα κασέ των παικτών και στην ανταγωνιστικότητα των διοργανώσεων. 

Τι λένε όμως οι παίκτες, που σε μια τέτοια περίπτωση, θα κληθούν να δώσουν αγώνες και να διεκδικήσουν νίκες σε περιβάλλον βουβό και παγωμένο, εντελώς ανοίκειο σε αυτούς. Υπό αυτό το πρίσμα έχουν ενδιαφέρον οι δηλώσεις που έκανε ο αρχηγός της ιταλικής Βαρέζε, Τζανκάρλο Φερέρο:

"Η κοινωνική αποστασιοποίηση δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα άθλημα επαφών όπως το δικό μας. Δεν υπάρχει μπάσκετ σε μια τέτοια περίπτωση, γι' αυτό φαντάζομαι πως όλοι θέλουμε να επιστρέψουμε στην πρότερη κατάσταση. Όμως, δεν υπάρχει μπάσκετ ούτε χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες. Θα είναι πολύ βαρετό να παίζεις στο Μασνάγκο (σ.σ. η έδρα της Βαρέζε) χωρίς την αγάπη, τη θέρμη και την παρουσία τους, την οποί έχω μάθει να εκτιμώ τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο μηχανισμός του μπάσκετ λειτουργεί χάρη στους οπαδούς και τα εισιτήρια διαρκείας. Ούτε χορηγοί θα έρθουν αν οι πόρτες παραμείνουν κλειστές. Θεωρώ αδιανόητο να κάνω μια ωραία κίνηση στο γήπεδο, να γυρίζω στην εξέδρα και να μη βλέπω κανέναν". 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ