27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

«Δεν υπάρχει κανένα σενάριο για την Εθνική Ομάδα»

Ο Σούλης Μαρκόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στον Άρη στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης, ενώ όταν ο προπονητής του ΠΑΟΚ ρωτήθηκε για τα σενάρια που κυκλοφορούν και τον θέλουν υποψήφιο για τον πάγκο της Εθνικής Ομάδας, ήταν ξεκάθαρος.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Άρη για την εμφάνιση και τη νίκη του. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, το τεχνικό τιμ αλλά και όλους τους ανθρώπους της ομάδας μαζί με τη διοίκηση, γιατί προσπαθήσαμε όλοι μαζί γι' αυτήν την χρονιά με τα δεδομένα που είχαμε. Θέλαμε πολύ να νικήσουμε σήμερα και το ότι οι παίκτες είναι πολύ στεναχωρημένοι δείχνει το πάθος και τη θέληση. Πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως τα θέλεις. Γίνονται κάποια πράγματα που δεν τα πιστεύεις. Δεχτήκαμε 52 πόντους στο πρώτο ημίχρονο κάτι περίεργο για εμάς με τον Άρη πολύ εύστοχο. Σε ένα τρίλεπτο δεχτήκαμε 17 πόντους. Στο δεύτερο προσπαθήσαμε πολύ, γυρίσαμε το παιχνίδι, χάσαμε στους δύο πόντους ένα λέι απ και γενικά εύκολα σουτ από κοντά. Ο Άρης πήρε την ψυχολογία, έχει καλούς παίκτες, κράτησε την μπάλα και πήρε το παιχνίδι. Υπάρχει δυσκολία να το διαχειριστείς όλο αυτό, ειδικά για παίκτες που δεν έχουν παίξει σε τέτοια παιχνίδια. Ο Άσκα είχε πει ότι έπαιζε για πρώτη φορά πλέι οφ. Άλλο το ελληνικό Πρωτάθλημα και άλλο εκείνα στα οποία έπαιζαν κάποιοι, οπότε ίσως επηρεάστηκαν από την πίεση του παιχνιδιού”.

Όσο για το πρόσημο της χρονιάς αν είναι θετικό ή αρνητικό... «Όταν αρχίζει το Πρωτάθλημα βλέπεις κάθε παιχνίδι, δεν μπορείς να δεις που θα φτάσεις. Πώς να τα κρίνεις; Ανάλογα με το μπάτζετ; Θέλαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω και γι' αυτό στεναχωριόμαστε, γιατί θα μπορούσαμε να πάμε στην τετράδα».

Ο ΠΑΟΚ «πληγώθηκε» και από τη δική του αστοχία στα σουτ τριών πόντων: «Εύστοχοι στα τρίποντα δεν ήμασταν γενικά φέτος. Σουτάραμε κάπου στο 27%. Το τρίποντο όμως είναι σουτ που πρέπει να πάρεις, αν κλείσει η ρακέτα. Για να την ανοίξεις πρέπει να σουτάρεις. Πήραμε σουτ, ήμασταν ελεύθεροι, αλλά κάποια μπαίνουν και κάποια δεν μπαίνουν. Ο Άρης είχε 67% στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο έπεσε στο 43%. Ορισμένοι παίκτες βιάστηκαν σε κάποιες καταστάσεις. Υπήρχε χρόνος να βρουν την καλύτερη επιλογή. Δεν μπορείς να μπεις στο μυαλό του παίκτη”.

Και υπάρχει και το αύριο για τον ΠΑΟΚ: «Θα ήθελα να πάρω καλύτερους παίκτες για να πάμε καλύτερα. Δεν ξέρω τα δεδομένα ποια θα είναι. Ίσως να βρεις παίκτες για καλύτερη χημεία, ίσως να ψάξεις παίκτες να έχουν καλύτερη επαφή μεταξύ τους ή να κάνεις τον σταυρό σου και να μην έχεις τους φετινούς τραυματισμούς. Βάλαμε στην ομάδα παίκτες που δεν είχαν ευρωπαϊκη εμπειρία, αλλά οι τραυματισμοί μας άλλαξαν την ομάδα. Θέλαμε να κάνουμε μια μεγάλη νίκη επί μεγάλου αντιπάλου, γιατί έτσι ανδρώνεσαι. Η επιτυχία του ΠΑΟΚ είναι ότι βάλαμε νέα παιδιά για να φτιάξουμε έναν κορμό. Του χρόνου θα έχουν περισσότερο χρόνο για να φτιάξουμε ένα καλύτερο σύνολο”.

Και στο τέλος ήρθε και η ερώτηση για το μέλλον της καριέρας και τα σενάρια για την Εθνική Ομάδα: “Δεν σκέπτομαι τίποτα για το μέλλον αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει κανένα σενάριο για την Εθνική Ομάδα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ