16.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δεν πιστεύει στον Ολυμπιακό η Ευρωλίγκα (pics)

Ο Ολυμπιακός θα πάρει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους της Ευρωλίγκας Γυναικών, με τη διοργανώτρια αρχή να μη δείχνει να τον εμπιστεύεται.

Στην τελευταία θέση, τη 16η, δίνει τις «ερυθρόλευκες» η FIBA στα τελευταία power rankings που έδωσε στη δημοσιότητα. Οι παίκτριες του Γιώργου Παντελάκη θεωρούνται η πιο αδύναμη ομάδα από όλες, στη λίστα με την οποία η διοργανώτρια αρχή προβλέπει την τελική κατάταξη των ομάδων στο φετινή διοργάνωση. Όπως εξηγεί, στο συνοδευτικό κείμενο: «Θα είναι ένα ιστορικό πρώτο βήμα για τον Ολυμπιακό στη διοργάνωση και θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό. Ωστόσο, απλώς απέκλεισαν τη Βίσλα Κρακοβίας στα προκριματικά. Δεν φαίνεται να έχουν μεγάλο βάθος για να κάνουν το… μπαμ, αν κι έχουν μερικές παίκτριες που αξίζει να παρακολουθήσεις και, επίσης, την Πηνελόπη Παυλοπούλου που συνεχώς βελτιώνεται και η οποία ξεχώρισε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, ένα μήνα πριν».

Φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου είναι η ρωσική Εκατέρινγκμπουργκ, με την επίσης ρωσική Ντιναμό Κρουσκ να ακολουθεί δεύτερη, ενώ στην τρίτη θέση η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δίνει την τουρκική Χατάι, της Κατερίνας Χατζηδάκη

 

Η κατάταξη στα power rankings της Ευρωλίγκας Γυναικών:
1. Εκατέρινγκμπουργκ (Ρωσία)
2. Ντιναμό Κρουσκ (Ρωσία)
3. Χατάι (Τουρκία)
4. Σοπρόν (Ουγγαρία)
5. Αβενίδα Σαλαμάνκα (Ισπανία)
6. Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
7. Μπουρζ (Γαλλία)
8. USK Πράγας (Τσεχία)
9. Πολκοβίτσε (Πολωνία)
10. ΤΤΤ Ρίγα (Λετονία)
11. ESBVA-LM (Γαλλία)
12. Φαμίλια Σκίο (Ιταλία)
13. Φλέιμς Καρόλο Μπάσκετ (Γαλλία)
14. Κάστορς Μπρέιν (Βέλγιο)
15. Ναντέζντα (Ρωσία)
16. Ολυμπιακός



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ