17.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δεν πέταξε από πάνω του τη ρετσινιά

Ο Τσάβι Πασκουάλ στάθηκε στο χαμηλό ποσοστό της ομάδας του από τη γραμμή του φάουλ προκειμένου να εξηγήσει την ήττα από τη Ζαλγκίρις. Στην πραγματικότητα ο Παναθηναϊκός θύμισε την περσινή του ομάδα που “πάλευε” πολλές φορές γύρω από το 60% για να κλείσει τη σεζόν με το 2ο χαμηλότερο ποσοστό της ιστορίας του στην Ευρωλίγκα (67,75%).

 


Χθες είχε 57,14% με 16/28, στη χειρότερη επίδοση των τεσσάρων αγώνων του στη διοργάνωση. Το “ισοζύγιο” για ένα ματς που κρίθηκε στην παράταση, ήταν καταδικαστικό αν η επίδοση του Παναθηναϊκού από τη γραμμή του φάουλ συγκριθεί με εκείνη των Λιθουανών (23/26). Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η Ζαλγκίρις πήρε με βολές περισσότερους πόντους από όσους είχαν συνολικά η Μακάμπι και η Γκραν Κανάρια στα πρώτα εντός έδρας ματς του Παναθηναϊκού (23 έναντι 22).

 


Ο Παναθηναϊκός μπήκε άσχημα στο παιχνίδι και το επιμέρους 13-20 της πρώτης περιόδου τον έβαλε εξ αρχής σε δύσκολη θέση. Οι 13 πόντοι στην επίθεση μάλιστα συνιστούν αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 17 που είχε στην τρίτη περίοδο του παιχνιδιού με την Μπάγερν.

 


Οι “πράσινοι” έμειναν για πρώτη φορά στις τέσσερις αγωνιστικές της διοργάνωσης σε μονοψήφιο αριθμό επιθετικών ριμπάουντ έχοντας εννιά. Γι' αυτό και έμεινε για πρώτη φορά και σε μονοψήφιο αριθμό πόντων από δεύτερες επιθέσεις (8). Στον αντίποδα όμως έμειναν και για πρώτη φορά σε μονοψήφιο αριθμό λαθών κάνοντας οχτώ. Αρνητικό ρεκόρ εξάλλου, αποτελούν τα τέσσερα κλεψίματα που έκαναν, που είναι με διαφορά η χειρότερη επίδοση τους αφού η προηγούμενη ήταν τα εννιά των αγώνων με την Μπάγερν και την Γκραν Κανάρια.

 


Μέσα σε όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε και εύκολο σκορ στον αιφνιδιασμό. Είχε οχτώ πόντους στη μικρότερη επίδοση του στις τέσσερις αγωνιστικές, ακριβώς τους μισούς από εκείνους που είχε στην προηγούμενη αγωνιστική με την Γκραν Κανάρια.

 


Στατιστικά το χθεσινό παιχνίδι ήταν τον χειρότερο για τον φετινό Παναθηναϊκό, ακόμη και από το παιχνίδι στο Μόναχο αφού είχαν 79 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, οχτώ λιγότερους από εκείνους κόντρα στην Μπάγερν.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ