18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δεν πάει κολέγιο λόγω Ντόντσιτς! (vid)

Στα 18 του χρόνια ο Αρ Τζέι Χάμπτον ανήκει στην αφρόκρεμα των αποφοίτων των αμρικάνικων highschools φέτος. Ένας εκρηκτικός γκαρντ με ύψος 1,96, θεωρείται ήδη από πολλούς ως μελλοντικό lottery pick στο ντραφτ του ΝΒΑ κι έχει κάνει τα πιο μεγάλα κολεγιακά προγράμματα να συνωστίζονται για να τον αποκτήσουν.

Το Ντιουκ, το Κεντάκι, το Κάνσας, το Μέμφις και το Τέξας Τεκ τού έχουν ζητήσει να δεσμευτεί μαζί τους, ωστόσο αυτός επέλεξε να γίνει επαγγελματίας. Και υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τους Μπρέικερς από τη Νέα Ζηλανδία, οι οποίοι μετέχουν στην επαγγελματική λίγκα της Αυστραλίας! Θα παίξει τουλάχιστον ένα χρόνο εκεί και το επόμενο καλοκαίρι, εφόσον έχει επιλεγεί στο ντραφτ και αποφασίσει να παίξει στο ΝΒΑ, θα μπορεί να φύγει με ένα buy out 800.000 δολαρίων.

Ο Χάμπτον δεν είναι ο πρώτος παίκτης που επιλέγει να παρακάμψει το πανεπιστήμιο και να κερδίσει την εμπειρία που χρειάζεται για να παίξει στο ΝΒΑ σε κάποιο από τα δυνατά επαγγελματικά πρωταθλήματα του πλανήτη. Είναι όμως από τους λίγους που δοκιμάζουν κάτι τέτοιο. Διότι φαίνεται να είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος:

"Το όνειρό μου δεν ήταν ποτέ να παίξω κολεγιακό μπάσκετ. Πάντα ήθελα να αγωνιστώ στο κορυφαίο επίπεδο και στο ΝΒΑ, οπότε πιστεύω ότι αυτός είναι ο καλύτερος δρόμος για μένα. Να ζήσω ως επαγγελματίας, να παίζω όλη μέρα με ενήλικες παίκτες και να μη χρειάζεται να μοιράζω το χρόνο μου ανάμεσα στα βιβλία και το μπάσκετ. Θέλω να εστιάσω απόλυτα στον πρωταρχικό μου στόχο", δηλώνει και δεν διστάζει να παραδεχθεί πως αυτό τον δρόμο του τον έδειξε ο Λούκα Ντόντσιτς!

"Ο Ντόντσιτς είναι από τους αγαπημένους μου παίκτες. Άρχισα να τον παρακολουθώ δύο χρόνια πριν γινει ντραφτ και είδα τουλάχιστον δέκα παιχνίδια του φέτος. Βλέποντας πώς έφτασε στο ΝΒΑ και πώς έχει μπει στη συζήτηση για τον ρούκι της σεζόν, μας δείχνει ότι δεν χρειάζεται να πας στο πανεπιστήμιο για να θριαμβεύσεις. Το ότι έπαιξε επαγγελματικά κόντρα σε άντρες τον βοήθησε να φτάσει εδώ που βρίσκεται τώρα. Δεν είναι ο πιο γρήγορος και ο πιο αθλητικός, αλλά κάνει αυτό που θέλει πάνω στο παρκέ και διαβάζει την αντίπαλη άμυνα καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στο ΝΒΑ"!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ