17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δεν πάει Κίνα ο Πάου Γκασόλ

Χωρίς τον Πάου Γκασόλ θα παραταχθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, που θα λάβει χώρα το διάστημα 31 Αυγούστου με 15 Σεπτεμβρίου στην Κίνα, η Εθνική Ισπανίας.

Ο 38άχρονος φόργουορντ/σέντερ των Μιλγουόκι Μπακς υπέστη κάταγμα κόπωσης, με αποτέλεσμα να περάσει την πόρτα του χειρουργείου και να μην είναι σε θέση να ενισχύσει τα «ελάφια» στα φετινά πλέι οφ του ΝΒΑ. Παράλληλα, όμως, θα χάσει και το μεγάλο «ραντεβού» στα ασιατικά παρκέ, όπως παραδέχθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας, Σέρτζιο Σκαριόλο.

O 58άχρονος προπονητής, με δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα «AS», επιβεβαίωσε τους φόβους για απουσία του Πάου Γκασόλ από το Παγκόσμιο Κύπελλο. «Θα είναι μεγάλη απώλεια για εμάς. Όσοι ξέρουμε τον Πάου τον στηρίζουμε και ξέρουμε ότι αυτή είναι η καλύτερη απόφαση. Εύχομαι να κυλήσει τέλεια η αποθεραπεία του. Ο Πάου δεν ήθελε απλώς να είναι καλός, αλλά να είναι ανταγωνιστικός. Κάποιες φορές κάποιες πράγματα απλώς συμβαίνουν και πρέπει να τα αποδεχθούμε. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να κατακτήσουμε μία από τις δύο πρώτες θέσεις προκειμένου να δώσουμε την ευκαιρία στον Πάου να αποσυρθεί με τη φανέλα της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ισπανία έχει κληρωθεί στο Γ’ Όμιλο, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη Κουανγκτσόου, με αντιπάλους το Ιράν, το Πουέρτο Ρίκο και την Τυνησία, ενώ στο δεύτερο γύρο θα διασταυρωθεί με τις προκριθείσες ομάδες του Δ’ Ομίλου (Ιταλία, Σερβία, Αγκόλα, Φιλιππίνες). Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Μιλγουόκι Μπακς, πάντως, ο Πάου Γκασόλ θα είναι υγιής για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, 2019-2020.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ