23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Δεν ξεγελιέται ο Άρης

Τη Βόννη, την οποία θα υποδεχθεί ο Άρης στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Basketball Champions League, σκιαγράφησε ο Γιώργος Κετσελίδης.

Οι «κίτρινοι» θα φιλοξενήσουν την Τρίτη (31/10, 19.30) στο «Nick Galis Hall» το γερμανικό συγκρότημα κι όπως τόνισε ο άμεσος συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ: «Δεν θα πρέπει να ξεγελά κανέναν το γεγονός ότι αυτή η ομάδα έχει γνωρίσει τρεις ήττες στο Basketball Champions League. Και είναι κάτι για το οποίο ο κόουτς Γιαννάκης θα προσπαθήσει να επιστήσει την προσοχή των παικτών μας. Είναι μια ομάδα που έχει έναν απολογισμό τεσσάρων νικών και δύο ηττών στο γερμανικό πρωτάθλημα, όπου τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά, ενώ στο Basketball Champions League οι τρεις ήττες που έχει κάνει είναι με πολύ μικρές διαφορές και ύστερα από παράταση στον αγώνα με τη Νίμπουρκ. Στηρίζεται πάρα πολύ στην άμυνα, καθώς οι παίκτες της είναι πάρα πολύ αθλητικοί και βγάζουν πάρα πολλή ενέργεια, με αποτέλεσμα να έχει οκτώ με εννέα κλεψίματα κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι στο Basketball Champions League. Γενικά, έχει πολύ καλά deflection στην άμυνα, δημιουργεί προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί.

Όσον αφορά στο ρόστερ της Βόννης, και το στιλ παιχνιδιού των παικτών της, συμπλήρωσε: «Έχει παίκτες όπως ο Κλέιν, ο Μπαρτόλο, ο Χιλ στην περιφέρεια, o Ντζούρισιτς και ο Παρκς στη θέση «τέσσερα», ο Γκέιμπλ στη θέση «πέντε», οι οποίοι είναι πάρα πολύ καλοί αμυντικοί παίκτες. Στο επιθετικό κομμάτι, τρέχουν κι αυτοί, λέω κι αυτοί γιατί βρισκόμαστε σε έναν όμιλο με ομάδες που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στον αιφνιδιασμό. Και η Νίμπουρκ και η Ναντέρ προσπαθούν να τρέξουν πολύ στον αιφνιδιασμό. Το ίδιο κάνει και η Βόννη, τόσο στον πρωτεύοντα όσο και στον δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, όπου δεν διστάζουν να σουτάρουν για τρεις πόντους ακόμη και στο fast break με τον Ντιλέο, το Μάγιο, τον Κάρι και τον Μπαρτόλο. Θέλει πολύ προσοχή το αμυντικό ριμπάουντ, γιατί και οι περιφερειακοί πηδάνε στο επιθετικό ριμπάουντ. Επίσης, παίζουν αρκετά οργανωμένα στην επίθεσή τους, προσπαθώντας να «χτυπήσουν» στις αδυναμίες των αντιπάλων. Στηρίζονται πάρα πολύ στην περιφέρειά τους όπου είναι αρκετά δυνατοί αλλά και μέσα στο καλάθι με τον Γκέιμπλ και τον Γερμανό, τον Μπράνιγκ, που είναι δυνατά κορμιά και ξέρουν να «κλειδώνουν» τον αμυντικό και να παίρνουν καλές θέσεις και μετά από pick and roll αλλά και στο transition game. Επίσης ο έμπειρος Ντιλέο είναι σημαντικό γρανάζι του συστήματος που λέγεται Βόννη».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ