26.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Δεν ξέρει τι έχει ο Τζόρνταν

Ο Μάικλ Τζόρνταν έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση εδώ και δεκαπέντε χρόνια, αλλά εξακολουθεί να βγάζει χρήματα από τις πλείστες επαγγελματικές δραστηριότητές του.

Στα 55 του, ο θρύλος του ΝΒΑ αποτελεί έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Φέτος, μάλιστα, κέρδισε άλλες ενενήντα θέσεις στη λίστα του «Forbes» με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη και βρίσκεται πλέον στην 1.477η θέση. Ο παλαίμαχος γκαρντ πρόσθεσε στον τραπεζικό λογαριασμό του, μόνο το τελευταίο έτος, το ποσό των 350 εκατ. δολαρίων, αυξάνοντας την περιουσία του στα 1,65 δισ. δολάρια.

Όσον αφορά στους Αμερικανούς, ο Μάικλ Τζόρνταν είναι στην 455η θέση, ενώ ανάμεσα στους Αφροαμερικανούς είναι τρίτος στη σχετική κατάταξη, πίσω από τον επιχειρηματία Ρόμπερτ Φ. Σμιθ και τη δημοσιογράφο Όπρα Ουίνφρεϊ. Είναι ιδιοκτήτης των Σάρλοτ Χόρνετς από το 2010, ενώ είχε μετοχές τους ήδη από το 2006. Έχει μετοχές και στους Μαϊάμι Μάρλινς, του MLB. Έχει, μεταξύ άλλων, δική του αλυσίδα εστιατορίων και αντιπροσωπία αυτοκινήτων που φέρει το όνομά του, ενώ συνεργάζεται με πλείστες εταιρίες, το όνομά του άλλωστε έχει μεγάλη εμπορική αξία. Οι συνεργασίες του με την εταιρία αθλητικών ειδών Nike και με το ενεργειακό ποτό Gatorade είναι από τις μακροβιότερες που έχει συνάψει, με οικονομικά οφέλη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ