27.5 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Δεν λειτούργησε το plan b της επίθεσης

Όταν την περασμένη εβδομάδα ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μπαρτσελόνα παρότι δεν του βγήκαν τα τρίποντα (4/22) από αυτή τη γωνιά, γράψαμε για το plan b που ενεργοποιήθηκε και έκανε τη δουλειά αφού οι «πράσινοι» εκτέλεσαν ιδανικά από μέση και κοντινή απόσταση. Αυτό δεν έγινε χθες κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Δεν υστέρησε ο Παναθηναϊκός σε αυτό το κομμάτι, απλά δεν κάλυψε τη… χασούρα των τριπόντων.

 

Η επίθεση ήταν κατά βάση εκείνη που έμεινε μακριά από τα στάνταρ της χθες για τον Παναθηναϊκό, ειδικά για τα ματς του ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» ισοφάρισαν τη χειρότερη εντός έδρας επίδοση τους μένοντας στους 70 πόντους όσους είχαν και στο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε μόνο που τότε είχε κρατήσει τους Τούρκους στους 68.

 

*Ο Παναθηναϊκός έμεινε για πρώτη φορά στη φετινή Ευρωλίγκα σε μονοψήφιο αριθμό πόντων σε μία περίοδο, σημειώνοντας εννιά στη 2η. Είχε 10 στη 2η του εκτός έδρας παιχνιδιού με τη Φενέρμπαχτσε.

 

*Μετά από ένα σερί τεσσάρων εντός έδρας αγώνων στους οποίους είχε διψήφιο αριθμό εύστοχων τριπόντων, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έμεινε σε μονοψήφιο για δεύτερο συνεχές ματς στο ΟΑΚΑ έχοντας έξι μετά τα τέσσερα του αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Στα δύο αυτά παιχνίδια είχε μόλις 10/50 τρίποντα.

 

Όσο για το εναλλακτικό πλάνο που δεν βγήκε; Ο Παναθηναϊκός δεν άστοχος στα δίποντα (54%) απλά δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός όσο στο ματς με την Μπαρτσελόνα παίρνοντας 20 πόντους λιγότερους.

 

*Παράλληλα επέτρεψε για 3η συνεχόμενη φορά σε ματς του ΟΑΚΑ και 5η στα 10 του παιχνίδια εκεί σε αντίπαλο του να φτάσει σε διψήφιο αριθμό επιθετικών ριμπάουντ (10).

 

 

Από την άλλη πλευρά…

 

*Το «τριφύλλι» έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό λαθών (9) για 5ο από τα 10 εντός έδρας παιχνίδια του στη διοργάνωση.

 

*Ο Παναθηναϊκός πήρε αρκετά μεγάλο σκορ από αιφνιδιασμούς για τα δεδομένα του αγώνα. Οι 16 πόντοι στο «ανοιχτό» γήπεδο συνιστούν ισοφάριση της καλύτερης φετινής επίδοσης του αφού την ίδια είχε και στο εντός έδρας ματς με την Μπαρτσελόνα.

 

*Παράλληλα, ισοφάρισε την καλύτερη εντός έδρας επίδοση του με τις τέσσερις τάπες, όσες είχε και κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

 

*Η ΤΣΣΚΑ δεν ήταν καλύτερη του Παναθηναϊκού χθες και απλά το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Είναι αξιοσημείωτη η αδυναμία της να δημιουργήσει στον βαθμό που το συνηθίζει, ισοφαρίζοντας τη χαμηλότερη επίδοση ομάδας που επισκέφτηκε φέτος το ΟΑΚΑ με 12 ασίστ, όσες είχε και η Φενέρμπαχτσε.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ