16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δεν κόβει πουθενά η Μπάγερν (vid)

Σπουδαία νίκη με 72-70 για τη Μπάγερν Μονάχου απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, που είχε τα ηνία στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι έχει ρεκόρ 16-10 μετά από 26 αγωνιστικές της Euroleague και πλέον μπορεί κάνει όνειρα τετράδας, αφού φαίνεται να έχει εδραιωθεί για τα καλά στην πρώτη οχτάδα της διοργάνωσης. Σε αντίθεση με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου που υποχώρησε στο 10-14 (χρωστάει 2 παιχνίδια) και βλέπει τις ελπίδες της να λιγοστεύουν. 

Η Μακάμπι απάντησε στο αρχικό 4-0 της Μπάγερν με ένα δικό της σερί 11 αναπάντητων πόντων μετά από 4 λεπτά παιχνιδιού. Τελικά το σκορ της πρώτης περιόδου διαμορφώθησε σε 21-18 υπέρ της ομάδας του «λαού», που δεν έβρισκε τρόπο να σταματήσει τον Τζέιλεν Ρέινολντς, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τους μισούς από τους πόντους της ομάδας του σε αυτό το διάστημα. 

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου προσπάθησε να εκμεταλλευτεί κάθε λάθος (9 στο πρώρτο μισό) ή αστοχία της Μπάγερν για να τρέξει στον αιφνιδιασμό, αλλά οι επιστροφές το Βαυαρών ήταν υποδειγματικές και δεν το επέτρεψαν. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν εν τέλει στα αποδυτήρια της «Audi Dome Arena» προηγούμενοι με την ελάχιστη δυνατή τιμή, 38-37.

Με τον Σκότι Ουίλμπεκιν να μπαίνει κι αυτός στην εξίσωση μετά την ανάπαυλα, η Μακάμπι συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και στην τρίτη περίοδο της αναμέτρησης, στο τέλος της οποίας αύξησε το προβάδισμά της στους 7 πόντους (58-51). 

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, έκανε την αντεπίθεσή της στην τελευταία περίοδο. Η αφύπνηση του Ουέιντ Μπόλντγουιν ήρθε την πλέον κατάλληλη στιγμή και να δίνει ώθηση στους συμπαίκτες του. Οι Βαυαροί προηγήθηκαν με 68-64 δύο λεπτά πριν το φινάλε. Η Μακάμπι ισοφάρισε σε 70-70, με 18" να απομένουν στο χρονόμετρο. Ο Ελάιζα Μπράιαντ έστειλε τον Νικ Βάιλερ Μπαμπ στη γραμμή της «φιλανθρωπίας», απ'όπου έγραψε το τελικό 72-70, αφού το τελευταίο σουτ που επιχείρησε ο Σκότι Ουίλμπεκιν δε βρήκε στόχο. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι δύο καθοριστικοί παράγοντες που έκαναν τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ήταν οι εύκολοι πόντοι από τις βολές και τα ριμπάουντ. Οι γηπεδούχοι είχαν 13/15 βολές, έναντι μόλις 6/8 για τους φιλοξενούμενους, ενώ τα ριμπάουντ ήταν 31 και 23 αντίστοιχα. 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Ουέιντ Μπόλντγουιν με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και Τζέιλεν Ρέινολντς με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ ήταν οι δύο παίκτες που ξεχώρισαν για τους νικητές. Διψήφιος, με 10 πόντους και 3 ριμπάουντ ο Πολ Ζίπσερ

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 37-38, 51-58, 72-70

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ