18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δεν… κρατιέται εν όψει του τρίτου «παραθύρου» ο Μπιγιόμπο (pics)

Το ντεμπούτο του στην Εθνική Κονγκό θέλει να πραγματοποιήσει το καλοκαίρι ο Μπίσμακ Μπιγιόμπο, ενισχύοντάς την στο τρίτο «παράθυρο» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας δεν έχει ξεκινήσει καλά στη διοργάνωση, καθώς μετράει μέχρι στιγμής τρεις ήττες στο Γ’ Όμιλο της Αφρικανικής Ζώνης. Το καλοκαίρι (30/06-01/07) θα παίξει κατά σειρά με την «οικοδέσποινα» Αίγυπτο (2-1), το Μαρόκο (1-2) και την αήττητη Αγκόλα πιθανότατα έχοντας στις τάξεις του και τον 25άχρονο σέντερ των Ορλάντο Μάτζικ, ο οποίος παραδέχθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης: «Ανυπομονώ να δώσω τον πρώτο αγώνα μου με την Εθνική κι ελπίζω αυτό να γίνει το καλοκαίρι. Θέλω να συμβάλω στην προσπάθεια των παιδιών στο τρίτο "παράθυρο" της FIBA. Πάντα ήθελα να το κάνω. Δεν… κρατιέμαι για την ημέρα που θα γίνει. Έχω ήδη ξεκινήσει την προσπάθειά μου, για να τα καταφέρω. Παρά την κακή αρχή, έχουμε ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Είμαι αισιόδοξος επειδή γνωρίζω πόσο παλεύουμε ως ομάδα και πόσο ταλέντο έχουμε».

Ο γεννημένος στο Λουμπουμπάσι NBAer παρακολουθεί τι γίνεται στη χώρα του. Σχολίασε, μάλιστα, και αυτό το 0-3 που έχει μέχρι στιγμής η Εθνική: «Είδα την προσπάθεια των παιδιών στα πρώτα τρία παιχνίδια και ήταν κάπως απογοητευτικό, γιατί χάσαμε σε όλα τα ματς με μικρή διαφορά. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια, για να μπορέσουμε να αναδειχθούμε νικητές. Δεν έχει να κάνει με εμένα. Έχει να κάνει με την Εθνική. Η ομάδα έχει πολύ ταλέντο και προσπαθούμε όλοι μας να φέρουμε όλους τους παίκτες από το Κονγκό πίσω, στην ομάδα. Δεν είμαι μόνο εγώ, αλλά και δύο τρία ακόμα παιδιά που παίζουν επαγγελματικά μπάσκετ στην Ευρώπη και κάποιοι παίκτες ακόμα που παίζουν σε άλλα πρωταθλήματα του κόσμου, όπως o συμπατριώτης μου, Εμάνουελ Μιούντεϊ, που επίσης αγωνίζεται στο ΝΒΑ».

 

Κλείνοντας, αποκάλυψε πως έχει ήδη μιλήσει με τον 22άχρονο γκαρντ των Νιου Γιορκ Νικς: «Έχουμε συζητήσει αρκετά για αυτή την προοπτική και γνωρίζω πως θα ήθελε να βοηθήσει την Εθνική. Θα πρέπει να "χτίσουμε" πολύ ανταγωνιστική ομάδα για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την πρόκρισή μας σε κάποια διεθνή διοργάνωση, όσο το δυνατόν πιο σύντομα». Το Κονγκό έχει περιοριστεί σε έξι παρουσίες στο Αφρομπάσκετ, ενώ δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής στην ιστορία του να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η καλύτερη θέση που έχει καταλάβει ποτέ, στο πρωτάθλημα της αφρικανικής ηπείρου, είναι η τέταρτη το μακρινό 1975 στη διοργάνωση που έλαβε χώρα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

  



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ