16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δεν κρατιέται για… Εθνική ο Σιάκαμ (pics)

Οι Τορόντο Ράπτορς ξεκίνησαν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στα πλέι οφ του ΝΒΑ, με τον Πασκάλ Σιάκαμ να τελειώνει με 9π., πέντε ριμπάουντ και μία ασίστ στα 15.47’ που έμεινε στο παρκέ.

Ο 24χρονος φόργουορντ γεννήθηκε στην Ντουάλα, του Καμερούν, και διανύει φέτος τη δεύτερη χρονιά του στο «μαγικό κόσμο». Τον ανακάλυψε ο συμπατριώτης του, νυν παίκτης των Χιούστον Ρόκετς Λουκ Ρίτσαρντ Μπα Α Μούτε (όπως άλλωστε και τον Τζόελ Έμπιντ των Φιλαδέλφεια Σίξερς), και τον έπεισε να μετακομίσει στις ΗΠΑ σε ηλικία 16 ετών, με αποτέλεσμα να μην έχει καταφέρει να φορέσει μέχρι στιγμής τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του. Ωστόσο, δεν ξεχνάει τις ρίζες του και θέλει να το κάνει το γρηγορότερο δυνατό. «Θα ήθελα να παίξω άμεσα με την Εθνική Ανδρών. Είναι ένας από τους στόχους που έχω θέσει στην καριέρα μου, είναι κάτι που έχω στο μυαλό μου, εξάλλου όλοι οι παίκτες θέλουν να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους και θα ήθελα κι εγώ να το κάνω. Ανυπομονώ να παίξω με την Εθνική Καμερούν κι ελπίζω αυτή η ημέρα να έρθει σύντομα», παραδέχθηκε ο 24χρονος φόργουορντ μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA.

 

Το μυαλό του βρίσκεται προς το παρόν στο ΝΒΑ και στη συμμετοχή του με τους Τορόντο Ράπτορς στα πλέι οφ, αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν παρακολουθεί στενά τη γίνεται στη χώρα του. Στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 το Καμερούν έχει μέχρι στιγμής απολογισμό δύο νίκες και μία ήττα, έτσι βρίσκεται στη δεύτερη θέση του Α’ Ομίλου της Αφρικανικής Ζώνης πίσω από την αήττητη Τυνησία και μπροστά από το Τσαντ και τη Γουινέα. «Πραγματικά το πιστεύω, το Καμερούν μπορεί να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι την Κίνα και η ένταση στα προκριματικά θα κορυφωθεί. Πολλές χώρες από την αφρικανική ήπειρο θα έχουν την ευκαιρία, αλλά πιστεύω πως έχουμε καλές πιθανότητες», ανέφερε σχετικά.

   

Το Καμερούν δεν έχει προκριθεί ποτέ στην ιστορία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ η μοναδική διάκρισή του είναι το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Αφρομπάσκετ 2007. Ο Πασκάλ Σιάκαμ, όμως, το πιστεύει πως ήρθε η ώρα παρά το υψηλό επίπεδο των αντιπάλων τους στα προκριματικά: «Το επίπεδο ανταγωνισμού στην Αφρική δεν ήταν ποτέ τόσο υψηλό. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνιστικός, πολλές εθνικές ομάδες παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Είναι αρκετοί οι παίκτες που τους βλέπουμε πλέον να παίζουν στις κορυφαίες λίγκες της Ευρώπης, εκπροσωπώντας τη χώρα τους, ενώ παράλληλα βοηθούν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στις διεθνείς υποχρεώσεις του. Αλλά κι εμείς έχουμε πλέον πολλούς ταλαντούχους παίκτες. Έχουμε όλα τα συστατικά που χρειάζεται για να παλέψουμε για την πρόκρισή μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Όταν παίζεις κόντρα στις καλύτερες ομάδες και τους καλύτερους παίκτες του κόσμου κερδίζεις εμπειρία και γίνεσαι άμεσα πιο ανταγωνιστικός. Η ευκαιρία να παίξουμε σε μια διοργάνωση όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο, για παράδειγμα, θα είναι σπουδαία για την Εθνική, αλλά και για εμάς τους παίκτες. Θέλουμε να δείξουμε το ταλέντο μας και την πρόοδό μας. Η Νιγηρία, η Τυνησία, η Σενεγάλη είναι από τις ομάδες που έχουν προκριθεί σε Παγκόσμιο, τα προηγούμενα χρόνια, κι έχουν κερδίσει σε ανταγωνιστικότητα».

  



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ