26 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Δεν είχε… όρεξη για αστεία η Ζαλγκίρις (vids)

Η Ζαλγκίρις επιβεβαίωσε με απόλυτο τρόπο το ρόλο του φαβορί απέναντι στην τελευταία Εφές, περνώντας δια περιπάτου από την Πόλη με 86-70 και συνεχίζοντας να βρίσκεται «γερά» στο κόλπο για την πρώτη τετράδα.

Χωρίς διάθεση για... πολλά πολλά, απέναντι σε μία αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα, που μάλλον κερδίζει επάξια το «χρυσό βατόμουρο» της φετινής Ευρωλίγκα, η Ζαλγκίρις έκανε το καθήκον της στην έδρα της Αναντολού Εφές με 86-70. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους «καθάρισαν» με συνοπτικές διαδικασίες το ματς, από το οποίο το μεγαλύτερο κέρδος μάλλον είναι η εξαιρετική εμφάνιση του 22χρονου Παούλιους Βαλίνσκας, ο οποίος στο κρίσιμο σημείο όπου έγειρε η «πλάστιγγα» οριστικά υπέρ της ομάδας του, ήταν πρωταγωνιστής (7 π. σε 8 λ.).

Πέντε παίκτες των νικητών είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Άαρον Ουάιτ να πετυχαίνει 15 πόντους με 6/6 δίποντα και τον Άαρον Ντέιβις να τον συμπληρώνει στο «ζωγραφιστό» με 12 πόντους, ενώ οι δυο τους είχαν μαζί οκτώ ριμπάουντ. 14 πόντους είχε για το συγκρότημα του Εργκίν Αταμάν ο Έρικ ΜακΚόλουμ, με τον Μπράιαντ Ντάνστον να φτάνει κοντά σε double double με 11 πόντους και οκτώ ριμπάουντ.

Το παιχνίδι

Με τους Μότουμ και Ντάγκλας οδηγούς, η Εφές έμοιαζε να μπορεί να κοντράρει τους Λιθουανούς, οι οποίοι πέραν των συνεργασιών Μίτσιτς και Καβαλιάουσκας δεν είχαν κάτι άλλο να επιδείξουν, κάτι που σήμαινε πως έπρεπε να αλλάξουν αρκετά πράγματα (23-21). Και αυτός που έμελλε να κάνει τη διαφορά, ήταν ο Παούλιους Βαλίνσκας, ο οποίος με επτά πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο άλλαξε το μομέντουμ, για να πάρει η ομάδα του τα ηνία σε απόσταση οκτώ πόντων (29-37 στο 16'), με αποτέλεσμα στην ανάπαυλα να μοιάζει η Ζαλγκίρις να ελέγχει την κατάσταση (36-45). 

Με κυριαρχία Ντέιβις και Ουάιτ χαμηλά, η ομάδα από το Κάουνας συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο, για να φτάσει η διαφορά σε διψήφιο νούμερο χάρη σε τρίποντο του Μιλάκνις (49-60 στο 27'). Καβαλιάουσκας και Μίτσιτς ήταν αυτοί που την κράτησαν, δείχνοντας με το πέρας 30 λεπτών, ότι η Ζαλγκίρις δε θα είχε πρόβλημα (56-68). Αυτό επιβεβαιώθηκε στην τελευταία περίοδο, με τους Μιλάκνις και Πάνγκος να αποτελειώνουν τους Τούρκους με μακρινά σουτ και την απόσταση να βρίσκεται, εν τέλει, σε διαστάσεις θριάμβου.

Δεκάλεπτα: 23-21, 36-45, 56-68, 70-86

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΗΣ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Σε ένα παιχνίδι, όπου με τη στοιχειώδη σοβαρότητα η Ζαλγκίρις θα επικρατούσε, βρέθηκε μία επιπλέον λύση στα χέρια του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Πρόκειται για τον 22χρονο γκαρντ Παούλιους Βαλίνσκας, ο οποίος στα μόλις οκτώ λεπτά όπου αγωνίστηκε, είχε επτά πόντους με 1/1 δίποντο, 1/1 τρίποντο και 2/2 βολές, όντας οικονομικός και καθοριστικός στη δεύτερη περίοδο, αφού η δική του παρουσία άλλαξε άρδην το «μομέντουμ».

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με ευστοχία της τάξης του 58.3% στα τρίποντα δύσκολα μπορεί να χάσεις. Ειδικά, δε, όταν η αναλογία σου σε ασίστ-λάθη (14-16 η Εφές, 22-13 η Ζαλγκίρις), είναι σαφώς ανώτερη. Πώς να μην φτάσει, λοιπόν, με άνεση στο «διπλό» η νταμπλούχος Λιθουανίας;

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ