22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Δεν είμαστε ομάδα του ενός»

Φαίνεται πως στο BCL έχουν μια ιδιαίτερη... συμπάθεια και εκτίμηση στο πρόσωπο του Γιώργου Μπόγρη. Έτσι ο Έλληνας σέντερ φιλοξενείται στις σελίδες της επίσημης διοργάνωσης. Σε ένα κείμενο που έχει να κάνει με τις αντιδράσεις του, την παρουσία του αυτή τη σεζόν στην Ιμπεροστάρ Τενερίφε και τα όσα –καλά και διαφορετικά συνήθως- έχει να πει... Αφήνουμε το πεδίο ελεύθερο για τον Μπόγρη και το BCL.

Ο Μπόγρης έχει ήδη κατακτήσει ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων και έχει αγωνιστεί στην Εθνική Ομάδα διεκδικώντας μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αλλά παραδέχθηκε πως στο φινάλε του τελικού του Basketball Champions League δεν ήξερε πως να πανηγυρίσει.

«Να’μαστε.. Στο τέλος μιας μεγάλης διοργάνωσης ως πρωταθλητές. Χωρίς ακόμη να έχουμε καταλάβει τι έχουμε καταφέρει. Αλλά αυτό το συναίσθημα, όταν ο διαιτητής σφύριξε για τελευταία φορά, είναι ακόμη μέσα στο κεφάλι μου. Δεν ήξερα τι να κάνω... Να φωνάξω; Να γελάσω; Να κλάψω; Η απάντηση ήταν όλα μαζί. Αλλά το καλύτερο συναίσθημα γεννήθηκε λίγο αργότερα. Και αυτό είναι το νόημα όλων αυτών στο τέλος της ημέρας. Είναι η ειρήνη με τον εαυτό του, γνωρίζοντας πως τα κατάφερες, πως τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς και πίεσης, όλα αυτά τα χρόνια μακριά από το σπίτι, απέδωσαν. Και άξιζαν τα πάντα, γιατί οι αναμνήσεις από αυτή την επιτυχία θα μας ακολουθεί για μια ζωή και αυτό είναι μοναδικό».

 

 

My precious ???? #campeones #campeonesdeeuropa #canarias #basketballCL #final4tenerife

A post shared by George Bogris (@bogrinho) on

Ο Μπόγρης έπαιξε έξι συνεχόμενα καλοκαίρια με τις μικρές Εθνικές Ομάδες της Ελλάδας από το 2004 ως το 2009. Πήρε το ασημένιο το 2007 στο Ευρωπαϊκό Εφήβων και το χρυσό το 2009 στο Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών, ενώ έβαλε και πάλι τα μπλε της Εθνικής Ελλάδας στην πρώτη ομάδα 3Χ3 της χώρας του παίζοντας τρεις φορές σε διεθνείς διοργανώσεις.

Το 2016 έφτασε και στην Εθνική Ανδρών επιτέλους, κάνοντας το δικό του ντεμπούτο στο Προολυμπιακό Τουρνουά 2016 στην Ιταλία. Αλλά το στέμμα του πρωταθλητή του Basketball Champions League καταλαβαίνεις πως  σημαίνει πολλά για τον Μπόγρη, όταν τον ακούς να μιλάει γι’ αυτό.

«Αυτό το λίγο σημαίνει πολλά για τον παίκτη Μπόγρη, γιατί μπαίνει στο υψηλό επίπεδο και γιατί θα τον σπρώξει να δουλέψει σκληρότερα για να ζήσει τέτοιες στιγμές ξανά, γιατί γι’ αυτό παίζει», τόνισε, έχοντας επιλεχθεί στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

«Από την άλλη, αυτό σημαίνει πολύ περισσότερα για τον άνθρωπο Γιώργο, για μένα, γιατί μου έδωσε ειρήνη, ευτυχία και υπέροχες αναμνήσεις να με ακολουθούν».

Η Τενερίφη μπήκε στο Basketball Champions League  με οχτώ νίκες στα πρώτα δέκα παιχνίδια και βρέθηκε στην κορυφή του ομίλου με ρεκόρ 11-3. Και ο Τσους Βιδορέτα την οδήγησε σε ένα 18-5 στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Όταν τον ρωτήσαμε πότε η ομάδα του άρχισε να σκέφτεται πως μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο, ο Μπόγρης απάντησε: «Νομίζω πως μεγάλωνε μέσα μας ως ιδέα όσο προχωρούσαμε στη σεζόν. Είμαστε ακόμη το outsider στην Ισπανία, το ξέρουμε αυτό, αλλά τώρα είμαι σίγουρος πως δύο λέξεις γυρίζουν στο κεφάλι όλων: «Γιατί όχι;».

Ο Μπόγρης τόνισε πως η ισορροπία στην ομάδα είναι που την καθιστά επιτυχημένη, με πέντε παίκτες να έχουν από 8,6 ως 10,1 πόντους μέσο όρο. Και η Τενερίφη δίνει 19.9 ασίστ σε σύγκριση με τα 12.9 λάθη που κάνει.

«Δεν είμαστε η ομάδα του ενός παίκτη. Δεν είμαστε εγωιστές και είμαστε, πιστεύω, έξυπνοι παίκτες», λέει ο Μπόγρης που είχε μέσο όρο 8,6 πόντους, 3,7 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ και 0,8 κλεψίματα στο BCL.

«Αλλά όλα ξεκινούν με τον προπονητή. Αυτός έχτισε αυτή την ομάδα, αυτός μας έφερε όλους μαζί. Είναι ένας προπονητής που ξέρει πως να χειρίζεται τους παίκτες. Καλαταβαίνει πότε πρέπει να είναι σκληρός και πότε να χαλαρώνει. Παίζουμε ομαδικό μπάσκετ και έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας και παίκτες που παίζουν για την ομάδα».

Όλα αυτά οδήγησαν την Ιμπεροστάρ Τενερίφε στη νίκη του πρώτου Basketball Champions League. Και ο Γιώργος Μπόγρης δεν είναι και τόσο σίγουρος στο πως να αντιδράσει σε αυτό...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ