17.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δεν γονάτισε στον εθνικό ύμνο ούτε ο Λέοναρντ

Ο Μέγιερς Λέοναρντ έγινε ο δεύτερος παίκτης στο ΝΒΑ, μετά τον Τζόναθαν Άιζακ, ο οποίος δεν γονάτισε κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ.

Σε όλες τις αναμετρήσεις στην Disney World του Ορλάντο, μετά την επανεκκίνηση του ΝΒΑ, οι NBAers έχουν επιλέξει με αυτόν τον τρόπο να στείλουν μήνυμα κατά του ρατσισμού και των φαινομένων αστυνομικής βίας, προωθώντας το κίνημα «Black Lives Matter». Έτσι έγινε και πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης των Ντένβερ Νάγκετς με τους Μαϊάμι Χιτ, με εξαίρεση τον 28άχρονο φόργουορντ/σέντερ των εκπροσώπων της Φλόριντα.

Ο αδερφός του, Μπέιλι, έκανε δύο θητείες στο Αφγανιστάν ως πεζοναύτης και με αυτόν τον τρόπο θέλησε να τον τιμήσει. «Πιστεύω ότι μπορώ να γίνω ένας φάρος με αυτήν μου την κίνηση. Σίγουρα, τιμώ το "Black Lives Matter. Ξέρω τι συμβαίνει. Μπορώ, όμως, να υποστηρίξω αυτή την κίνηση και με άλλον τρόπο», εξήγησε.

Ο Μέγιερς Λέοναρντ φόρεσε κανονικά το μπλουζάκι «Black Lives Matter», κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, αλλά αποφάσισε να μη γονατίσει στη συνέχεια. «Δεν έχω κοιμηθεί τις τελευταίες ημέρες. Είμαι σαν ζόμπι. Ήταν δύσκολο, επειδή καταλαβαίνω τι συμβαίνει στις ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια. Ήξερα τι θα ακολουθήσει μετά την κίνησή μου. Το καταλαβαίνω. Την ίδια στιγμή, όμως, πιστεύω ότι κάνω το σωστό. Ο κόσμος μας αυτήν τη στιγμή είναι άσπρος και μαύρος. Υπάρχει μία γραμμή στην άμμο που λέει ότι εάν δεν γονατίσω τότε δεν τιμώ το "Black Lives Matter", αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια», συμπλήρωσε.

Όπως πρόσθεσε, πριν πάρει την απόφασή του μίλησε και με Αφροαμερικανούς συμπαίκτες κι εν τέλει έκανε αυτό που θεωρούσε ο ίδιος σωστός για εκείνον και την οικογένειά του και υποδείκνυε η καρδιά του. «Καταλαβαίνω ότι το να γονατίσω στον εθνικό ύμνο δεν δείχνει ασέβεια στη σημαία και το στρατό, αλλά για εμένα είναι σημαντικό. Με βάση τις εμπειρίες που είχα στην ζωή μου, αυτό σημαίνει για εμένα. Ελπίζω ο κόσμος να καταλάβει. Έκανα αυτό που θεωρούσα ότι ήταν σωστό για εμένα», κατέληξε.

https://www.youtube.com/watch?v=TOxhy3IjktQ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ