21.2 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Δεν βρήκε κάτι για να πιαστεί

Έτσι όπως εξελίχθηκε η βραδιά στο Κάουνας, που μυαλό για ρεκόρ; Ο Βασίλης Σπανούλης κάθε άλλο παρά γιόρτασε το 200ό παιχνίδι του με τα ερυθρόλευκα στην Ευρωλίγκα. Η ήττα που βάζει τον Ολυμπιακό στη θέση που βρέθηκε και πέρσι σε αυτό το σημείο κόντρα στην Εφές, στο 1-2 και χωρίς άλλο περιθώριο για ήττα.

 

Ενδεικτικό του πόσο κακό παιχνίδι έκανε ο Ολυμπιακός είναι και το γεγονός ότι ο καλύτερος, στατιστικά και όχι μόνο, παίκτης του ο Μπράιαν Ρόμπερτς είχε μόλις 11 βαθμούς στο index. Είναι η χαμηλότερη επίδοση από τον άτυπο MVP των ερυθρόλευκων στα 33 παιχνίδια τους στη φετινή διοργάνωση. 14 είχαν Πρίντεζης και Τόμπσον στο ματς της 2ης αγωνιστική της κανονικής περιόδου με τη Μάλαγα.

 

Η Ζαλγκίρις πήρε ότι και αν του έδωσε ο Ολυμπιακός. Αυτό φαίνεται και από το επιμέρους σκορ από τα λάθη των δύο ομάδων που ήταν 20-14 για τους Λιθουανούς παρότι είχαν ένα λάθος παραπάνω (13-12).

 

Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να κάνουν ένα έστω ισορροπημένο δεκάλεπτο έναντι της Ζαλγκίρις αφού και στα τέσσερα, το επιμέρους σκορ ήταν αρνητικό (21-19, 26-17, 20-14, 13-10) κάτι που έγινε μόλις για 2η φορά στη σεζόν μετά από το ματς στη Μόσχα με τη Χίμκι (28-14, 21-11, 16-13, 17-16).

 

Μετά την έκλαμψη της Παρασκευής, ο Ολυμπιακός δεν πήρε σήμερα βοήθεια από το τρίποντο ισοφαρίζοντας τη 2η χειρότερη επίδοση του με τέσσερα εύστοχα τρίποντα όσα είχε και εντός έδρας με τη Βαλένθια. Χειρότερη όλων εκείνη της Βαρκελώνης όταν έμεινε στα δύο τρίποντα. Το 18,2% με το οποίο σούταρε από την περίμετρο είναι το 3ο χειρότερο ποσοστό του στη φετινή Ευρωλίγκα μετά το 13,3% της Βαρκελώνης και το 16,7% της Βιτόρια.

 

Με τη Ζαλγκίρις να εκτελεί με 72,7% από μέση και κοντινή απόσταση, μοιραία τα αμυντικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού περιορίστηκαν στα 17, ισοφαρίζοντας τη χειρότερη φετινή επίδοση του. Τον ίδιο αριθμό είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες των ερυθρόλευκων είχαν μόνο εννιά ριμπάουντ μετά από άστοχο δίποντο της Ζαλγκίρις, στη μικρότερη φετινή επίδοση τους αφού η προηγούμενη ήταν τα 13 του ματς στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ.

 

Η διαφορά στη δημιουργία μεταξύ των δύο ομάδων (23-12 ασίστ) ήταν και αυτή ενδεικτική της συνολικής διαφοράς τους. Οι 23 ασίστ των γηπεδούχων αποτελούν ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης μεταξύ των αντιπάλων του Ολυμπιακού φέτος. 23 είχε και η Μάλαγα στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι των Πειραιωτών στην κανονική περίοδο.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ