26.9 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Δεν… αστειεύεται η Ιταλία (pics)

Η Εθνική Ιταλίας ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της στο Πιντζόλο και ετοιμάζεται πλέον να μετακομίσει στο Τρέντο, για να δώσει τα πρώτα φιλικά της.

Στις βόρειες ιταλικές Άλπεις οι Ιταλοί διεθνείς έριξαν πολύ… ιδρώτα, με τις προπονήσεις τους να έχουν ένταση και πάθος. Η πρόκληση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 είναι μεγάλη και οι παίκτες του Ρομέο Σακέτι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, για να κερδίσουν θέση στην τελική δωδεκάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην Κίνα.

Θυμίζουμε πως Ιταλία έχει κληρωθεί στο Δ’ Όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη Φοσάν, και στο πλαίσιο του πρώτου γύρου θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Σερβία, τις Φιλιππίνες και την Αγκόλα.

Στις προπονήσεις συμμετέχουν συνολικά δεκαοκτώ παίκτες, οι NBAers Μάρκο Μπελινέλι και Ντανίλο Γκαλινάρι, καθώς και οι Τζίτζι Ντατόμε, Ντάνιελ Χάκετ. Πιέτρο Αραντόρι, Αουντού Αμπάς, Πολ Μπιλίγκα, Τζεφ Μπρουκς, Αντρέα Τσιντσαρίνι, Αμεντέο Ντέλα Βάλε, Άριελ Φιλόι, Αλεσάντρο Τζεντίλε, Ρικάρντο Μορασίνι, Τζιαμπάολο Ρίτσι, Μπράιαν Σακέτι, Αμεντέο Τεσιτόρι, Λούκα Βιτάλι και Μικέλε Βιτάλι.

Το «Trentino Basket Cup», στο οποίο ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα βγάλει τα πρώτα συμπεράσματά του για την κατάσταση των παικτών του, διοργανώνεται από την Ιταλική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης από το 2009. Φέτος θα διεξαχθεί το διήμερο 30-31 Ιουλίου στην «BLM Group Arena» και θα πάρουν μέρος, εκτός από την «οικοδέσποινα» Ιταλία, η Ακτή Ελεφαντοστού, η Ρουμανία και η Ελβετία.

Στο Τρέντο θα βρεθούν -ως αντίπαλοι των «σκουάντρα ατζούρα»- και δύο Ιταλοί προπονητές, καθώς ο Τζιανλούκα Μπαριλάρι βρίσκεται στην άκρη του πάγκου της Ελβετίας και ο Πάολο Πόβια σε εκείνο των Ιβοριανών.

Η κατάταξη των προηγούμενων τουρνουά:

 

1.

2.

3.

4.

2019

Ιταλία

Καναδάς

Νέα Ζηλανδία

Πορτογαλία

2012

Ιταλία

Μαυροβούνιο

Φινλανδία

Βοσνία Ερζεγοβίνη

2013

Ιταλία

Ισραήλ

Πολωνία

Γεωργία

2014

Ιταλία

Γερμανία

Ολλανδία

Βέλγιο

2015

Γερμανία

Ιταλία

Αυστρία

Ολλανδία

2016

Ιταλία

Κίνα

Τουρκία

Τσεχία

2017

Ιταλία

Ολλανδία

Λευκορωσία

Ουκρανία



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ