19.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Σλούκας, ο Κεμάλ και η εξήγηση (vid)

Ο Κώστας Σλούκας έπραξε αυτό που πίστευε και σε μια κίνηση που προκάλεσε αντιδράσεις στη γειτονική χώρα προτίμησε να μην αγγίξει το πανό του Κεμάλ Ατατούρκ με αφορμή την 81η επέτειο θανάτου του κατά την είσοδο των δύο ομάδων της Φενέρμπαχτσε και της Μπεσίκτας στο γήπεδο.

Ο Έλληνας γκαρντ έγινε στόχαστρο αρκετών οπαδών της Φενέρ όταν προτίμησε να απέχει από αυτή τη μικρή... τελετουργία προς το πρόσωπο του Κεμάλ Ατατούρκ με αφορμή την ολοκλήρωση 81 ολόκληρων ετών από το θάνατό του. Για την ακρίβεια οι παίκτες της Μπεσίκτας και της Φενέρ εισήλθαν στο γήπεδο με ένα τεράστιο πανό που απεικόνιζε τον Ατατούρκ αλλά ο Σλόυκας κράτησε τα χέρια πίσω από την πλάτη του δείχνοντας την άρνησή του.

Αμέσως μετά το ξέσπασμα στα σόσιαλ από οπαδούς της ομάδας προς το πρόσωπό του ο Έλληνας γκαρντ θέλησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να δηλώσει:

«Κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν σεβάστηκα. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για την χώρα και την ομάδα. Για την ακρίβεια τίποτα δεν έγινε συνειδητά. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και δεν το κατάλαβα εγκαίρως. Όλοι ξέρουν ποιος είμαι και πως έχω παλέψει για την ομάδα. Στην τελική, βρίσκομαι στην Τουρκία και την Φενέρ για πέντε χρόνια. Έχω παλέψει για την χώρα και την ομάδα. Δεν μπορώ να δεχτών ότι έδειξα ασέβεια. Υπάρχει μεγάλη ιστορία πίσω από αυτή τη χώρα και το ξέρω. Πάντα το σέβομαι. Ναι, είμαι Έλληνας αλλά είμαι εδώ κάθε μέρα και η Φενέρμπαχτσε εκπροσωπεί την Τουρκία».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ