24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Δεν ήταν για τα δόντια του η Βόννη (pics)

Την ιδιαίτερα αρνητική παράδοση των ελληνικών ομάδων απέναντι στις γερμανικές στο BCL επέκτεινε ο Άρης. Έχασε από τη Βόννη με 76-59 και αυτή ήταν η 10η ήττα των ομάδων μας απέναντι στις γερμανικές στη 2ετή ιστορία της διοργάνωσης.

 

Οι «κίτρινοι» δεν μπήκαν σε κανένα σημείο στο πνεύμα του αγώνα αφού ήταν φανερό ότι αδυνατούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της Βόννης που έφτασε τις τέσσερις νίκες έχοντας επικρατήσει δύο φορές της ομάδας της Θεσσαλονίκης που είναι πια στο 4-7 και το έργο της ενόψει των τελευταίων τριών αγωνιστικών έγινε ακόμη πιο δύσκολο.

 

Το παιχνίδι άρχισε με τον Άρη να έχει σοβαρά προβλήματα στην αμυντική του λειτουργία, αφού επέτρεψε στους Γερμανούς να σημειώσουν 16 πόντους σε λιγότερα από τέσσερα αγωνιστικά λεπτά (16-6) με ένα σερί 14-0 από το αρχικό 2-6. Η Βόννη συνέχισε να βρίσκει με άνεση σκορ, με αποτέλεσμα να κλείσει την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 26-19 όμως η κατάσταση ξέφυγε περισσότερο από τον έλεγχο του Άρη στη δεύτερη περίοδο.

 

 

Με τον Τσαϊρέλη να αποτελεί «όαση» στο παιχνίδι του, είχε πια δυσκολίες και στο επιθετικό κομμάτι. Στο πρώτο μισό του παρκέ η κατάσταση δεν άλλαξε και γρήγορα η Βόννη άνοιξε την «ψαλίδα» προηγούμενη με 36-19 μετά από δύο μόλις λεπτά δράσης στο δεκάλεπτο. Οι Γερμανοί με αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι τους, επέβαλλαν έναν ρυθμό που ήταν αδύνατο να ακολουθήσει ο Άρης κι έτσι στο 14ο λεπτό η διαφορά ανέβηκε στους 20 (40-20). Στο τέλος του ημιχρόνου η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη είχε μπροστά της ένα «βουνό» (49-33).

 

 

Η τρίτη περίοδος δεν άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Άρης βελτίωσε την άμυνα του, έκοψε τον ρυθμό των Γερμανών όμως στην επίθεση εξακολουθούσε να μην έχει εύκολο σκορ, κάτι στο οποίο συνετέλεσε ασφαλώς και η απουσία του Γιάννη Αθηναίου που έμεινε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι εκτός. Έτσι στο 30΄, το 62-46 δεν άφηνε ελπίδες στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

 

 

Ήταν φανερό ότι ο Άρης ούτε μπορούσε, ούτε και πίστευε σε μια ολική επαναφορά που θα τον έβαζε στο παιχνίδι. Μετά από τρία λεπτά στην τελευταία περίοδο η διαφορά ανέβηκε και πάλι στους 20 (68-48) καθιστώντας διαδικαστικού χαρακτήρα το τελευταίο επτάλεπτο.

 

Ουδέν κακόν, αμιγές καλού: Μετά τους Μποχωρίδη, Προύιτ και Μάρας κατά σειρά, ο Άρης είχε σήμερα ένα ακόμη νέο πρόσωπο. Ο Μπράις Ντούβιερ δεν θα μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα της νέας του ομάδας στη Γερμανία ωστόσο το ντεμπούτο του ήταν ενθαρρυντικό. Έκανε προσπάθεια στην άμυνα πάνω στον Ζούμπσιτς, πήρε ριμπάουντ (8), έδωσε σκορ (8) και γενικά είχε καλή παρουσία.

 

Διαιτητές: Μπούλτο (Ισπανία), Χρούσα (Τσεχία), Ζαπόλσκι (Πολωνία)

 

Τα δεκάλεπτα: 26-19, 49-33, 62-46, 76-59

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ