27.6 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Δεν έχει χάσει ποτέ τρεις φορές από την ίδια ομάδα η ΑΕΚ (vids+pics)

Στο ΟΑΚΑ θα κριθεί η πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Basketball Champions League για την ΑΕΚ και την Μπάμπεργκ, την Τετάρτη (03/04, 19.30).

Το γερμανικό συγκρότημα κέρδισε με διαφορά 4π. στο πρώτο παιχνίδι, στην «Brose Arena», την οποία θα επιχειρήσει να ανατρέψει η «Ένωση» για να εξασφαλίσει την παρουσία της στα ημιτελικά. Οι «κιτρινόμαυροι» προέρχονται από δύο διαδοχικές ήττες στο BCL, στο πρώτο ματς στη Βαμβέργη και στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων από τον ΠΑΟΚ για τη φάση των «16», ποτέ όμως δεν έχουν χάσει στην ιστορία τους στη διοργάνωση σε τρία διαδοχικά ματς. Εάν η Μπάμπεργκ καταφέρει να τους κερδίσει θα γίνει η πρώτη ομάδα που θα έχει να επιδείξει τρεις επιτυχίες κόντρα στην ΑΕΚ, καθώς καμία άλλη δεν το έχει καταφέρει στο παρελθόν. Εκτός από το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας, οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι έχασαν στην «Brose Arena» και στο πλαίσιο της κανονικής περιόδου. Εντός έδρας ωστόσο, στη μοναδική συνάντησή τους επί αθηναϊκού εδάφους, είχαν επικρατήσει με 93-86.

Οι παίκτες του Φεντερίκο Περέγκο προέρχονται από θετικό σερί τεσσάρων αναμετρήσεων, ωστόσο έχουν ηττηθεί στα δύο από τα τελευταία τρία εκτός έδρας παιχνίδια τους, με διψήφιες διαφορές μάλιστα (103-89 από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ και 84-67 από τη Λιετκαμπέλις στη Λιθουανία). Η διοργανώτρια αρχή έδωσε στη δημοσιότητα κι άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία πριν από το ματς, τα οποία είναι τα εξής…

ΑΕΚ έχει τα περισσότερα κλεψίματα στα φετινά πλέι οφ της διοργάνωσης, με μ.ό. 9,7.
Μπάμπεργκ έχει το καλύτερο ρεκόρ στις βολές, φέτος στα πλέι οφ, καθώς το ποσοστό ευστοχίας της ανέρχεται στο 82.6%. Συνολικά, μάλιστα, είναι η μοναδική ομάδα με ποσοστό ευστοχίας άνω του 80%, καθώς οι παίκτες της έχουν κατά μέσο όρο μέχρι στιγμής 92.9%.

Βινς Χάντερ έχει μ.ό. συνολικά στην καριέρα του στα πλέι οφ του BCL 10,3π., ενώ στην κανονική περίοδο ο μέσος όρος του είναι 17,1π. Στα τελευταία έξι παιχνίδια του με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, πάντως, σκόραρε κατά μέσο όρο 20,3π.

Νίκος Ζήσης δεν κατάφερε σε κανένα από τα προηγούμενα τρία ματς των πλέι οφ να σκοράρει περισσότερους από 5π., ενώ είχε από έξι έως δεκατέσσερις πόντους στους έντεκα αγώνες που έπαιξε στην κανονική περίοδο.

Τα τρία παιχνίδια των δύο ομάδων, στην ιστορία τους στο BCL:

ΑΕΚ-Μπάμπεργκ 93-86 (24/10, κανονική περίοδος)

https://www.youtube.com/watch?v=8m-xFKXHAlM

Μπάμπεργκ-ΑΕΚ 77-73 (08/01, κανονική περίοδος)

https://www.youtube.com/watch?v=J9Ra0yX4A1o

Μπάμπεργκ-ΑΕΚ 71-67 (27/03, προημιτελικά)

https://www.youtube.com/watch?v=tr-VeXvfZ6E



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ