23.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Δεν έχει λόγια να περιγράψει τι έζησε με την ΑΕΚ ο Πάντερ (pics)

Ο Κέβιν Πάντερ δεν φοράει πια τη φανέλα της ΑΕΚ, αλλά όσα έζησε πέρυσι με τους «κιτρινόμαυρους» θα τα θυμάται για μια ζωή.

O 25άχρονος γκαρντ συνεχίζει πλέον στη Βίρτους Μπολόνια, με την οποία πραγματοποιεί μέχρι στιγμής πολύ καλές εμφανίσεις στο Basketball Champions League. Το ιταλικό συγκρότημα έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του στους «16» της διοργάνωσης, όπως και η «Ένωση», με την οποία πανηγύρισε πέρυσι τον τίτλο. Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του BCL για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και το Φάιναλ Φορ στο ΟΑΚΑ, παραδέχθηκε: «Για να είμαι ειλικρινής, ήταν υπέροχα! Ήταν η πρώτη φορά που έζησα κάτι τέτοιο. Δεν μπορείς να το εξηγήσεις εύκολα εάν δεν το ζήσεις. Το να βιώνεις κάτι τέτοιο στα 24 και να έχεις δύο τρόπαια δεν συμβαίνει συχνά. Ήταν η δεύτερη χρονιά μου σε τέτοιο επίπεδο και ήταν σπουδαίο».

Ο Αμερικανός αναφέρθηκε και στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας πέρυσι με την ΑΕΚ, στα Δύο Αοράκια απέναντι στον Ολυμπιακό, συμπληρώνοντας: «Για την ακρίβεια, ήταν μια τρελή εβδομάδα! Έπαιξα Σάββατο και την επόμενη ημέρα μπήκα στην πτήση για την Ελλάδα και ήμουν στο δρόμο μία εβδομάδα, γιατί είχαμε δύο παιχνίδια εκτός, ήμουν κουρασμένος. Μου έπεσαν πολλά. Αλλά ήμουν χαρούμενος για το πώς ήρθαν τα πράγματα, με τη νίκη και το τρόπαιο. Ήταν τρέλα!». Είπε ακόμα…

Για το σουτ της πρόκρισης που πέτυχε απέναντι στη Νίμπουρκ, πέρυσι στη φάση των «16» του Basketball Champions League: «Ήταν σπουδαίο. Το καλύτερο σουτ της καριέρας μου! Ήταν απλά εκπληκτικό! Έχω βρεθεί σε τέτοιες καταστάσεις πολλές φορές στην καριέρα μου και μού αρέσουν. Δεν κοίταξα καν το χρονόμετρο, μόνο την μπάλα και περίμενα να μπει».

Για τον τελικό με αντίπαλο τη Μονακό και την εμφάνισή του: «Ήρθα από τον πάγκο κι έπρεπε να σκοράρω. Η ομάδα και οι συμπαίκτες μου μού είχαν εμπιστοσύνη, με έκαναν να νιώθω καλά. Όλοι έκαναν τη δουλειά μου πιο εύκολη. Νιώθω πως είμαι ένας από τους καλύτερους σκόρερ στην Ευρώπη. Εάν θέλεις κάποιον να σκοράρει, τότε εγώ μπορώ να το κάνω».

Για την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, από την ΑΕΚ: «Είμαι χαρούμενος για αυτούς. Ήταν εκπληκτικό αυτό που έκαναν, πήραν ακόμα ένα τρόπαιο. Ο Ντούσαν (Σάκοτα) είναι σπουδαίος σε αυτό που κάνει, ξέρει την ομάδα πολύ καλά. Μιλάω ακόμα με πολλούς από την ομάδα».

Για τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία της Βίρτους Μπολόνια: «Είναι η πρώτη χρονιά της Βίρτους στο BCL και η 1η θέση στον όμιλο είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα. Αρχίσαμε με 7-0 και στη συνέχεια είχαμε σκαμπανεβάσματα, αλλά το σημαντικό είναι η πρωτιά».

Για τα μεγάλα καλάθια που συνηθίζει να βάζει: «Είμαι πολύ συγκεντρωμένος και περνάω πολλές ώρες στο γυμναστήριο, παραμένω πιστός στο στόχο μου. Αξίζει για τέτοιες στιγμές. Όταν έρθει η ώρα ξέρεις πώς να το χειριστείς».

Για το ενδεχόμενο να συναντήσει την ΑΕΚ στη συνέχεια του φετινού Basketball Champions League: «Θα είναι μία από τις καλύτερες αναμετρήσεις στην ιστορία του BCL. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει και θα δούμε τι θα γίνει».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ