19.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δεν έτυχε… πέτυχε (pics, vids)

Σε μία πιο σύντομη, λόγω του μικρότερου αριθμού ομάδων αλλά και ενόψει προολυμπιακού τουρνουά, σεζόν, οι κινήσεις που έκαναν οι ομάδες της Basket League πριν την τελική ευθεία, ήταν απόλυτα στοχευμένες. Έψαξαν γι' αυτό που δεν είχαν, έψαξαν τρόπο να «μπαλώσουν» τα κενά τους, έψαξαν τον τρόπο για να κάνουν μισό βήμα μπροστά σε ένα Πρωτάθλημα με οριακές ισορροπίες.

 


Με ένα καλό πλέον ως ασφαλές δείγμα γραφής, μπορούμε με σιγουριά να θεωρήσουμε απόλυτα πετυχημένες τις επιλογές που έκαναν κάποιες ομάδες στη διάρκεια του Φεβρουαρίου. Ο Ντάριλ Μέικον για την ΑΕΚ, ο Τζος Κάρτερ για τον ΠΑΟΚ και ο Τζος Χάγκινς για τον Ηρακλή, δεν ήταν βέβαια λαχεία αφού πρόκειται για παίκτες που δεν βρέθηκαν στα αζήτητα, αλλά οι ομάδες που τους επέλεξαν μπορούν να θεωρούν εαυτούς τυχερές, αφού κατάφεραν να επιλέξουν καλούς παίκτες που άλλαξαν την εικόνα τους, σε μία δύσκολη καμπή της σεζόν και παράλληλα σε μία φτωχή περίοδο της αγοράς.

 


«Κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν» του Κιθ

 


Στα όρια της υπερβολής αλλά ακόμη κι έτσι, δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει ότι η ΑΕΚ με την επιλογή του Ντάριλ Μέικον έβαλε έναν δεύτερο Λάνγκφορντ στο ρόστερ της. Άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά όταν της εμφανίστηκε τον περασμένο μήνα και αφού ο Αμερικανός έφυγε από τη Γαλατασαράι και από τότε μετράει μόνο οφέλη με πιο πρόσφατα τα «μεγάλα» σουτ που είτε την κράτησαν όρθια (το τρίποντο της ισοφάρισης στην κανονική διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ), είτε της χάρισαν νίκη (το τρίποντο στην εκπνοή της παράτασης με τον Ηρακλή).

 


Ο Αμερικανός είχε ως τώρα με την την ΑΕΚ στην Basket League, στο BCL και στο Κύπελλο...

 

 

 

 

Το 65% στα τρίποντα και ο... άλλος Τέρνερ

 


Όταν ο Μήτρου-Λονγκ υπέστη ρήξη χιαστού λίγο πριν το τέλος του προημιτελικού του Κυπέλλου με τον Ηρακλή, η προφανής επιλογή θα ήταν για τον ΠΑΟΚ ένας παίκτης στη θέση του. Ο Άρης Λυκογιάννης επέλεξε τον Τζος Κάρτερ που είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του πέρυσι με το Ρέθυμνο και σε καμία περίπτωση δεν ήταν ζαριά για τον Δικέφαλο. Το αντίθετο μάλιστα, εξελίσσεται σε μια κίνηση που απελευθέρωσε τον Έλστον Τέρνερ και μαζί όλη την ομάδα. Ο Τέρνερ, έστω και από ανάγκη, έχει μετατραπεί σε έναν πόιντ-φόργουορντ για τον ΠΑΟΚ και παίζοντας στη φυσική θέση του, στο «2», έχει κάνει τις καλύτερες εμφανίσεις του στη σεζόν. Αν και έμεινε άποντος με την ΑΕΚ, στα τέσσερα ματς στα οποία ο ΠΑΟΚ είχε στο ρόστερ του τον Κάρτερ, ο Τέρνερ είχε μέσο όρο 15,75 πόντους με 25/39 σουτ (64,1%) ενώ πριν την απόκτηση του είχε 10,23 πόντους με 47/114 σουτ (41,22%).

 

 

Ξέχωρα από αυτά όμως που κέρδισε ο ΠΑΟΚ, έστω και ως προέκταση της προσθήκης του, ο ίδιος ο Κάρτερ αποδεικνύεται «λίρα-εκατό» για το τρίποντο παιχνίδι του ΠΑΟΚ αφού στα τέσσερα παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα εκτέλεσε με το εντυπωσιακό 65%. Από τα 35 εύστοχα τρίποντα του ΠΑΟΚ σε αυτά τα ματς (Λάρισα, Προμηθέας, ΑΕΚ, Άρης), έβαλε τα 13 με σημαντικότερο, ίσως, εκείνο που σημείωσε προς το τέλος του ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου με τον Άρη. Αναλυτικά οι αριθμοί του...

 

 

 

 

Με το μαγικό ραβδί στη βαλίτσα

 

Μπορεί να μην μετατράπηκε στα αποτελέσματα που θα ήθελε, ωστόσο ο Ηρακλής βρήκε στο πρόσωπο του Τζος Χάγκινς τον ηγέτη που έψαξε το καλοκαίρι. Κάλλιο αργά παρά ποτέ και γι' αυτό ήδη στο Ιβανώφειο δεν κρύβουν την πρόθεση να βάλουν τις βάσεις για μία συνεργασία και στη νέα σεζόν. Παρόντος του Αμερικανού γκαρντ, ο Ηρακλής νίκησε στο Περιστέρι, διέλυσε το Μεσολόγγι, «άγγιξε» τη νίκη επί της ΑΕΚ, έχασε στα σημεία από τον Ιωνικό και ηττήθηκε με κατεβασμένα χέρια μόνο από τον Άρη. Ειδικά στα δύο τελευταία από αυτά τα παιχνίδια -με το Μεσολόγγι και την ΑΕΚ- ο Χάγκινς έδωσε... παράσταση με 53 πόντους και 10/13 τρίποντα! Συνολικά μετράει...

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ