21.6 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Δεν έκλεισε την πόρτα ο Ιβάν. Άφησε μία χαραμάδα

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αν ο Ιβάν Σαββίδης ήθελε, θα μπορούσε να έχει γίνει εδώ και καιρό ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Έχοντας βάλει άλλωστε στην εταιρία περί το 1,5 εκ.€ είναι υπό μία έννοια εν δυνάμει ιδιοκτήτης της. Το ερώτημα όμως είναι αν υπάρχει η προοπτική ουσιαστικής εμπλοκής του στην ΚΑΕ. Αυτό στριφογυρίζει στο μυαλό των λιγοστών ανθρώπων του ΠΑΟΚ που παλεύουν με τα προβλήματα της καθημερινότητας τα τελευταία έξι χρόνια.

 

Η δήλωση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ από τη Νέα Υόρκη επιδέχεται διαφορετικών ερμηνειών αλλά η πραγματικότητα είναι η εξής: Ο Σαββίδης θα μπορούσε με μια ελάχιστη επένδυση –σε σχέση με εκείνη που έχει κάνει στο ποδόσφαιρο- και σε συνδυασμό με το ανθρώπινο δυναμικό της ΚΑΕ ΠΑΟΚ να παρουσιάσει γρήγορα αποτελέσματα. Με ποια προοπτική όμως και με ποιον ορίζοντα;

 

Εκεί βρίσκεται η ουσία της δήλωσης που έκανε χθες: «Θα στηρίζουμε το μπάσκετ όσο μπορούμε. Για την ακρίβεια μπορώ αλλά για ποιο λόγο θα πρέπει να το πάρω πλήρως επ' ώμου;» είπε και η βασικότερη ερμηνεία που δίνεται, ουσιαστικά επιβεβαιώνει την προβληματική και άδικη φιλοσοφία για τη μεγάλη πλειοψηφία των ομάδων της Ευρώπης που έχουν αποκλειστεί ακόμη και από την προοπτική να βρεθούν κάποια στιγμή στο ανώτερο επίπεδο. Αυτό δηλαδή της Ευρωλίγκα.

 

Τα «κλειστά» συμβόλαια και η σταδιακή αποδυνάμωση των εθνικών Πρωταθλημάτων αποτελεί ξεκάθαρα αποτρεπτικό παράγοντα για οποιοδήποτε σώφρονα επιχειρηματία που επιθυμεί να εμπλακεί στο μπάσκετ. Όλα αυτά είναι κάτι σαν κοινό μυστικό. Το θεμελιώδες ζήτημα πια είναι αν εξακολουθεί να υπάρχει η προοπτική εμπλοκής Σαββίδη στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Τους έχω πει, δουλέψτε καλά και εμείς είμαστε εδώ. Εμένα με ενδιαφέρει οτιδήποτε σχετίζεται με τον ΠΑΟΚ» είπε καταλήγοντας στην αναφορά του στο μπάσκετ και αυτή η φράση ήταν κάτι σαν «χαραμάδα», αφού η πόρτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση κλειστή.

 

Μέχρι όμως να ανοίξει διάπλατα αυτή η πόρτα, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να συνεχίσει στον δρόμο της αυτοδιαχείρισης και της εξυγίανσης με αναπόφευκτα "ταβάνια" και με τον Σαββίδη να είναι «μαξιλαράκι ασφαλείας» στα δύσκολα. Η φράση δε με την οποία κατέληγε η σημερινή ευχετήρια ανάρτηση της ΚΑΕ για τα γενέθλια του επιχειρηματία τα έλεγε όλα «Η παρουσία του αποτελεί εγγύηση για όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ