22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Δεν άξιζε και δεν πήρε τίποτα

Ο Ρικ Πιτίνο είναι σπουδαίος προπονητής αλλά όχι «μάγος» και η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ ήταν η αναμενόμενη.

Οι «πράσινοι» εμφάνισαν όλες τις παιδικές ασθένειες που είχαν και πριν αναλάβει τα ηνία τους ο Αμερικανός προπονητής. Μία ομάδα που δεν μπορεί να κάνει τίποτα μακριά από την ασφάλεια του ΟΑΚΑ. Πράγματι τα «αιώνια» ντέρμπι είναι διαφορετικά, αλλά παίζει και ο αντίπαλος μπάσκετ και δεν μετράει μόνο η ψυχολογία. Το «τριφύλλι» δεν είναι τόσο ανώτερο για να έφτανε σε τρίτη σερί νίκη. Η απέναντι πλευρά έψαχνε να δώσει απαντήσεις και βρήκε την ευκαιρία να το κάνει.

Ο Ολυμπιακός νίκησε μόνο και μόνο επειδή διαθέτει έναν εξαιρετικό σέντερ. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν είχε αντίπαλο και δεν θα μπορούσε να είχε με βάση τα όσα έχουν δείξει μέχρι τώρα οι Λάσμε και Γκιστ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπαιξαν καν σπουδαίο μπάσκετ. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι φανερό ότι πλέον δεν μπορεί να είναι τόσο επιδραστικός στα μεγάλα παιχνίδια και ορθώς ο Ντέιβιντ Μπλατ εμπιστεύεται τον Γιάνις Στρέλνιεκς ο οποίος αποτελεί με διαφορά τον πιο σημαντικό γκαρντ της ομάδας του Πειραιά. Το αποτέλεσμα κρίνεται φυσιολογικό.

Πάμε όμως στον Παναθηναϊκό. Ο Πιτίνο περίμενε ότι ορισμένοι παίκτες του θα μπορούν να κάνουν έστω τα βασικά. Αλλά τον διέψευσαν. Απλά πράγματα όπως λέι απ έμοιαζαν με άλυτους γρίφους για μία ομάδα πελαγωμένη. Τελικά δεν ήταν αρκετό το ηλεκτροσόκ της απομάκρυνσης του Τσάβι Πασκουάλ. Ο Καταλανός έφταιγε για πολλά, όμως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ότι οι ομάδες που αλλάζουν μέσα στη χρονιά προπονητή, μετά την πρώτη βελτίωση λόγω ψυχολογίας επιστρέφουν στο προηγούμενο... αδιέξοδο.

Κι αυτό μόνο μ' έναν τρόπο θα αποφευχθεί. Με προσθήκες. Εφόσον οι πρωταθλητές Ελλάδας ενισχυθούν με δύο παίκτες που θα είναι ικανοί να πάρουν σημαντικό χρόνο στο ροτέισον και θα αποτελέσουν βασικές επιλογές στα χέρια του 66χρονου τεχνικού σε ρακέτα αλλά και περιφέρεια, τότε τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και θα υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον. Σε αντίθετη περίπτωση το «ταβάνι» του Παναθηναϊκού θα είναι συγκεκριμένο, έστω κι αν ο Πιτίνο θα «στρώσει» σιγά-σιγά και το υπάρχον ρόστερ. Παρά τα όσα συμβαίνουν πάντως, είναι σημαντικό ότι ο Παναθηναϊκός δέχεται την καθαρή ήττα του στο παρκέ, διότι όλοι γνωρίζουν τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που οι βολές ήταν 26-6 υπέρ του και όχι εις βάρος του όπως χθες το βράδυ...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ