25.2 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Δαμιανίδης: «Το πίστευα από την αρχή»

Μόλις ένα χρόνο έμεινε στην Α’ ΕΣΚΑ η Νέα Ιωνία, καθώς από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα παίζει ξανά στη Γ’ Εθνική.

Ύστερα από έναν υποβιβασμό συνήθως υπάρχει απογοήτευση και χρειάζεται χρόνος για να μπει μια ομάδα σε τροχιά επιστροφής. Τα πράγματα στη Νέα Ιωνία, όμως, δεν έγιναν έτσι. Ο Δημήτρης Δαμιανίδης ανέλαβε τα «ηνία» και μερικούς μήνες μετά παίκτες και τεχνική ηγεσία πανηγύρισαν την επάνοδο στις εθνικές κατηγορίες. Ο έμπειρος κόουτς, που κατάφερε για τρίτη φορά να οδηγήσει ένα σύλλογο στη Γ’ Εθνική, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για όσα έγιναν στην ομάδα των βορείων προαστίων την περσινή σεζόν κι οδήγησαν στην επιτυχία. Αναλυτικά όλα όσα είπε…

Για την άνοδο με τη Νέα Ιωνία και την επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες: «Τα συναισθήματα μόνο θετικά μπορεί να είναι μετά από μια τέτοια σεζόν. Όταν η δουλειά που κάνεις βγάζει αποτελέσματα, τότε δεν γίνεται να μην είσαι χαρούμενος. Πραγματικά αυτή ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές μου. Η ομάδα επέστρεψε άμεσα στις εθνικές κατηγορίες και στην παρούσα φάση κάνουμε κάποιες κινήσεις να ενισχύσουμε το ρόστερ, ενώ παράλληλα προσπαθούμε να κρατήσουμε έναν βασικό κορμό από φέτος. Στόχος μας θα είναι και τη νέα σεζόν να δημιουργήσουμε μια ομάδα ανταγωνιστική που θα μπορεί να παλεύει κάθε παιχνίδι».

Για την πορεία της ομάδας μέσα στη χρονιά: «Ξεκινήσαμε αρκετά δυναμικά το πρωτάθλημα. Γενικά μέσα στη χρονιά δεν είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα, αντίθετα είχαμε σταθερή πορεία. Κάποιες ήττες που έγιναν θα τις χαρακτήριζα εντός προγράμματος. Στο δεύτερο γύρο αντιμετωπίσαμε μια μίνι κρίση όταν χάσαμε από τα Μελίσσια στην έδρα, όμως αυτό ίσως μας έκανε καλό για να συσπειρωθεί η ομάδα. Έπειτα από εκείνο το ματς κάναμε μόλις μία ήττα μέχρι το τέλος της χρονιάς κερδίζοντας την άνοδό μας».

Για το στόχο της ανόδου και πότε μπήκε στο μυαλό τους: «Προσωπικά το πίστευα από την αρχή γιατί είχαμε καλή ομάδα. Όταν μετά τα Μελίσσια κάναμε το σερί ολοένα και το σκεφτόμασταν πιο έντονα. Στην προτελευταία αγωνιστική, όταν κερδίσαμε εκτός έδρας το Χαλάνδρι, εκεί πιστεύω ότι όλοι άρχισαν να πιστεύουν ότι μπορούμε. Ύστερα από εκείνο το ματς κρατήσαμε ζωντανές τις ελπίδες να μπούμε πλέι οφ και το πιστέψαμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ