17.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δαβάνης στο basketa.gr: «Πιστεύω ότι δεν θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα»

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε ο ΑΓΣ Ιωαννίνων την πορεία του στον 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής, επικρατώντας του Ολυμπιακού Βόλου, λίγο πριν  την ξαφνική διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των μέτρων προστασίας που πήρε η κυβέρνηση.

Η ομάδα από τα Ιωάννινα έκανε ένα θετικό… βήμα, που όμως κανείς δεν γνωρίζει που θα το ωφελήσει από την στιγμή που σταμάτησε το πρωτάθλημα. Ο Αντώνης Δαβάνης,  εξήγησε στο basketa.gr ότι η συγκεκριμένη νίκη άλλαξε τους στόχους του ΑΓΣΙ, σε ένα πρωτάθλημα που και ο ίδιος πιστεύει ότι δεν θα ολοκληρωθεί.

Ο 28χρονος πάουερ φόργουορντ αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στην Β' Εθνική με τον Γλαύκο, ενώ την τρέχουσα σεζόν, έχει 15,6 πόντους ανά παιχνίδι, πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες χρονιές της καριέρας του.

Πως βιώνει ένας αθλητής αυτήν τη μη προγραμματισμένη διακοπή του πρωταθλήματος;
«Πιστεύω πως γενικά κάθε αθλητής λειτουργεί σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Όταν ξαφνικά στην ουσία είσαι εκτός προγράμματος και αλλάζει η καθημερινότητα σου είναι λίγο περίεργο απλά το πιο δύσκολο πιστεύω είναι να επανέλθει στις αθλητικές δραστηριότητες του αν χρειαστεί, στο άμεσο μέλλον. Υπομονή και κουράγιο σε όλους».

Υπάρχει πιθανότητα να μη ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, τι ακούγετε και λες αυτό το «αν»;
«Από αυτά που ακούω και από το πως βλέπω τη κατάσταση μέχρι στιγμής πιστεύω πως δεν θα ξαναρχίσει».

Όσον αφορά τη ρουτίνα σας πως από την στιγμή που δεν υπάρχει κάτι επίσημο περνάτε το χρόνο μακριά από γήπεδο προπονήσεις και γυμναστική;
«Συγκεκριμένα εγώ κάνω συγχρόνως και τη στρατιωτική μου θητεία φέτος όποτε δεν έχω στην ουσία ελεύθερο χρόνο».

Άρα να υποθέσουμε ότι έχεις παραμείνει στα Γιάννινα, γιατί αθλητές που δεν αγωνίζονται στον τόπο καταγωγής τους έχουν επιστρέψει στο μέρος καταγωγής;
«Ναι μέχρι τον Ιούλιο που απολύομαι».

Ο στρατός ήταν ο λόγος που άφησες και την Πάτρα για τα ΑΓΣΙ;
«Ναι για να συνδυάσω και το στρατιωτικό μου»

Όσον αφορά την ομάδα, ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί μέχρι τώρα τουλάχιστον;
«Η αλήθεια είναι πως δεν ξεκινήσαμε όπως θα θέλαμε. Έγιναν κάποιες ανακατατάξεις στο ρόστερ και στην ουσία ποτέ δεν ήταν ολοκληρωμένο αλλά μέσα από τη δουλειά στο γήπεδο σε συνεργασία με τον προπονητή μας στα τελευταία παιχνίδια παρουσιάζουμε ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο και εμφανώς βελτιωμένο».

Άρα οι στόχοι απο την αρχή μέχρι τώρα έχουν διαφοροποιηθεί;
«Ναι εννοείται. Πια σκεφτόμαστε να πλασαριστούμε όσο γίνεται πιο ψηλά στη βαθμολογία».

Η λέξη «σωτηρία» έχει μείνει πίσω πια;
«Πιστεύω πως ναι».

Όσον αφορά την εμπειρία σου στον Γλαύκο και τη Β' Εθνική ποια είναι, τι σου έχει μείνει από την περσινή χρονιά;
«Γενικά το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής του Νότου, είναι πολύ δυνατό με πολύ καλές ποιοτικές ομάδες. Είναι πολύ ανταγωνιστικό και απρόβλεπτο. Σίγουρα κανένας υποβιβασμός δεν είναι ευχάριστος. Εμείς από μεριάς μας, τα δώσαμε όλα σε ένα πολύ δυνατό και αμφίρροπο πρωτάθλημα αλλά δυστυχώς στο τέλος δεν τα καταφέραμε».

Φέτος κάνεις μια καλή χρονιά που οφείλετε αυτό, υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος;
«Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι προσπαθώ να δίνω πάντα ό,τι έχω και δεν έχω για να βοηθήσω την ομάδα μου και τους συμπαίκτες μου με τους οποίους έχουμε μια άψογη συνεργασία και έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ ωραίο κλίμα».

photo credit  : epirusbasket.gr

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ