21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Δίπλαρος: «Βαριά φανέλα, αλλά μπορώ να τη σηκώσω»

Η χημεία των παικτών της Εθνικής Ελλάδας Νέων Ανδρών ήταν το… μυστικό της επιτυχίας τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 της Κρήτης, σύμφωνα με το Νίκο Δίπλαρο.

Η «γαλανόλευκη» αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης κι όπως εξήγησε ο 20άχρονος γκαρντ στο Yellow radio ίσως να μην είναι οι πιο ταλαντούχοι παίκτες, αναμφισβήτητα όμως έχουν το καλύτερο «δέσιμο» από κάθε άλλη ομάδα. Μίλησε, επίσης, για τον Άρη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη που θα έχει για προπονητή τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αναλυτικά όλα όσα είπε…

Για το τρίποντο που πέτυχε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 κόντρα στο Ισραήλ από το κέντρο: «Ήταν ωραία στιγμή, αλλά πιστεύω ότι το τρίποντο αυτό έκανε τόσο πάταγο λόγω ότι εκείνη τη χρονική στιγμή ήμασταν κάπως «παγωμένοι» και μας τόνωσε το ηθικό».

Για το εάν αυτό το τρόπαιο αποτελεί μήνυμα προς τους προπονητές των ομάδων τους για να τους εμπιστεύονται περισσότερο: «Κοιτάξτε, δεν είναι ακριβώς το ίδιο, άλλο να παίζεις σε μεγάλη ομάδα όπως ο Άρης και οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός με τόσο κόσμο και πίεση, άλλο να παίζεις στο Basketball Champions League με τόσους καλούς παίκτες και άλλο σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με παιδιά της ηλικίας σου. Δεν προσπαθούμε να αποδείξουμε κάτι, απλά κάνουμε τη δουλειά μας».

Για το εάν ήταν τα ιδανικό τελείωμα για εκείνον, σε μια δύσκολη χρονιά: «Εντάξει, δεν πέρασε καλά η χρονιά, είχα κάποια προβλήματα τα ξεπέρασα κι ευχαριστώ την ομάδα του Άρη και τους Μαχητές Πεύκων γιατί ήταν δίπλα μου και με στήριξαν σε δύσκολες στιγμές και στο τέλος πήγαν όλα καλά, δόξα τον Θεό».

Για το γεγονός πως χαρακτηρίζονται από τις πιο επιτυχημένες «φουρνιές» της Εθνικής Ελλάδας: «Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους, έχουμε φέρει δύο Κύπελλα, οπότε ναι, είμαστε. Μπορεί να μην είμαστε οι πιο ταλαντούχοι, αλλά το δέσιμο που έχουμε μεταξύ μας δεν νομίζω να το είχε καμία άλλη φουρνιά. Είμαστε πέντε χρόνια μαζί και ο ένας νοιάζεται πραγματικά για τον άλλον. Όταν είμαστε μαζί ξεχνάμε τις αντιπαλότητες και γινόμαστε μια παρέα. Είμαστε σαν αδέρφια».

Για το τι θα ήθελε να κρατήσει από τη διοργάνωση της Κρήτης: «Εννοείται το σήκωμα της κούπας, τίποτα άλλο».

Για το εάν προτιμάει ένα τρίποντο από το κέντρο ή τρία τρίποντα από τη γραμμή του τριπόντου: «Τα τρία τρίποντα φυσικά, γιατί θα βοηθήσουν την ομάδα περισσότερο».

Για το εάν η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Άρη από τον Παναγιώτη Γιαννάκη αποτελεί για εκείνον όνειρο που έγινε πραγματικότητα: «Εννοείται, βασικά ακόμα είναι η αλήθεια ότι δεν το έχω συνειδητοποιήσει ότι θα έχουμε τον Γιαννάκη προπονητή, είναι ένας θρύλος. Μεγάλη μας τιμή. Και μακάρι να μάθω όσα περισσότερα μπορώ δίπλα του».

Για την παρομοίωση με τον Παναγιώτη Λιαδέλη: «Έχω δει βίντεο και του Λιαδέλη. Ήταν ψυχάρα! Αλλά δεν μπορώ να απαντήσω άμα του μοιάζει, δεν το έχω προσέξει».

Για το εάν είναι έτοιμος να σηκώσει το βάρος της φανέλας του Άρη, την καινούρια σεζόν: «Εννοείται ότι μπορώ, είναι μεν βαριά, αλλά μπορώ!».

Για το εάν ήταν δάσκαλος για εκείνον ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, προπονητής του στους Μαχητές Δόξας Πεύκων (δόθηκε πέρυσι δανεικός από τον Άρη): «Ναι, σε αυτές τις ηλικίες είναι δάσκαλος, μπορεί να σε βοηθήσει κι έχει έναν τρόπο παιχνιδιού ο οποίος εμένα με βοηθούσε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ