16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δίνει τις μετοχές ή “αγοράζει” χρόνο ο Γουλιέλμος

Η κίνηση του Δημήτρη Γουλιέλμου να παραχωρήσει το μάνατζμεντ της ΚΑΕ στον Α.Σ. Άρης υπό την πίεση των συνθηκών που δημιουργήθηκαν σε όλα και πρωτίστως στο αγωνιστικό επίπεδο, ήταν αναπόφευκτη για τον ιδιοκτήτη των “κιτρινόμαυρων”. Παρότι αυτό που προέχει είναι η αγωνιστική σωτηρία της ομάδας που παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας με μόλις δύο νίκες σε 10 ματς -ρεκόρ με το οποίο μπήκε και πέρσι αλλά και το 2001 στο Πρωτάθλημα- οι χθεσινές εξελίξεις ανέδειξαν και επίσημα πια ένα θεμελιώδες, για το μέλλον της ομάδας, ζήτημα. Αυτό των μετοχών του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ.

 

 

Η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Α.Σ. Άρης έθεσε ξεκάθαρα το θέμα από την πλευρά του “θεματοφύλακα” του συλλόγου: “Προκειμένου να επιτευχθεί ευχερέστερα η μετάβαση στην επόμενη μέρα της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, είναι αναγκαία η διάθεση των μετοχών αυτής σε ιδιοκτήτη που θα εγκρίνει η Γενική Συνέλευση του Α.Σ. ΑΡΗΣ. Για το σκοπό αυτό, επιβάλλεται η άμεση δημόσια δέσμευση του Δημήτρη Γουλιέλμου ότι θα προβεί στη μεταβίβαση αυτών όταν του ζητηθεί, χωρίς οποιοδήποτε οικονομική ή μη αξίωση και εν γένει απαίτηση”.

 

 

Ο Α.Σ. Άρης περιμένει από τον Δημήτρη Γουλιέλμο λοιπόν να παραχωρήσει τις μετοχές του όταν βρεθεί διάδοχη κατάσταση στην ιδιοκτησία της ΚΑΕ, άρα όχι άμεσα, χωρίς καμία απαίτηση. Είναι γεγονός ότι όταν ανέλαβε την ομάδα αυτό έγινε χωρίς αντίτιμο, ωστόσο προσφάτως είχε δηλώσει ότι έχει βάλει 2,5 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα και μάλιστα τόνισε ότι θα ζητήσει μόνο αυτά από έναν πιθανό ενδιαφερόμενο: “Δεν θα ζητήσω παραπάνω από αυτά που έβαλα, δηλαδή 2.500.000” είχε πει στο “yellow radio” στις 15 Νοεμβρίου. Πόσο μπορεί να έχουν αλλάξει οι σκέψεις του σε διάστημα ενός μήνα; Σε ποιο βαθμό μπορεί οι συνθήκες που έγιναν πιεστικότερες μπορούν να τον κάνουν να παραιτηθεί από αυτήν την απαίτηση;

 

 

Κρίνοντας από τη διατύπωση της ανακοίνωσης του ερασιτέχνη Άρη, αυτό είναι κάτι σαν προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η ΚΑΕ. Όχι τόσο στο θέμα της συγκρότησης διοικούσας επιτροπής αφού αυτό θα συμβεί άμεσα με επικεφαλής και πάλι τον Χάρη Παπαγεωργίου, όσο στο ζήτημα της πλήρους και οριστικής απεμπλοκής του Γουλιέλμου από την ομάδα. Το αν και ποιος έβαλε 2,5 εκατομμύρια ή 2,5 ευρώ προφανώς και μπορεί να αποδειχτεί μέσα από έναν έλεγχο από ορκωτούς λογιστές ωστόσο αν η πρόσφατη δήλωση του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ παρουσιάζει την πραγματικότητα, μοιάζει δύσκολο να γίνει πράξη η προτροπή σε πρώτη φάση, ίσως και απαίτηση στο μέλλον, του Α.Σ. για παραχώρηση των μετοχών χωρίς απαιτήσεις.

 

 

Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο ασαφές ζήτημα των μετοχών Γουλιέλμου, όλα είναι πιθανά. Ακόμη και να αγοράζει χρόνο ο μεγαλομέτοχος, δίνοντας το καράβι στην κορύφωση της φουρτούνας σε άλλα χέρια και περιμένοντας η δική του εταιρία να χρηματοδοτείται από αυτά. Γι' αυτό και είναι το λιγότερο εύστοχη η επισήμανση της ανακοίνωσης του Α.Σ. “επιβάλλεται η άμεση δημόσια δέσμευση του Δημήτρη Γουλιέλμου ότι θα προβεί στη μεταβίβαση”. Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί αν δεν δεσμευτεί ο μεγαλομέτοχος γι' αυτό που του ζητάει πια ολόκληρος ο Άρης.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ